Τριγυρνούσαν σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Πετράλωνα και Ταύρο και όπου έβρισκαν συνομήλικο τους, δεν δίσταζαν να βγάζουν ακόμα και μαχαίρι και να του αρπάζουν την αλυσίδα από το λαιμό.
Πώς δρούσε η «αγέλη των ανηλίκων»
Η «αγέλη των ανηλίκων» δρούσε από τις αρχές του χρόνου και είχε γίνει «πονοκέφαλος» για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς κάθε λίγο και λιγάκι έκαναν ληστείες, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής. Κάθε φορά που γινόταν καταγγελία τα θύματα αναγνώριζαν τους δράστες μιας δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν συλληφθεί και ήταν γνωστοί στις διωκτικές Αρχές.
Δείτε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το astinomiko.gr
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (28/4) όμως ήρθε το τέλος της δράσης τους όταν αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλλιθέας έκαναν εφόδους στα σπίτια τους και τους συνέλαβαν.
Είχαν περάσει αρκετές ώρες μελετώντας βίντεο προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα χαρακτηριστικά δέκα ατόμων, εκ των οποίων -8- ανήλικοι ακόμα και 15 ετών, και έτσι τους παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη για 19 περιπτώσεις ληστειών καθώς και μία κλοπή.
Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 8 νεαροί
Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα 8 νεαροί ενώ 3 εκ των μελών, είναι ήδη έγκλειστοι σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων. Όπως διαπιστώθηκε, οι νεαροί μεταπωλούσαν άμεσα σε κλεπταποδόχους τις αλυσίδες και εξοικονομούσαν χρήματα.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:
• -4- αλυσίδες,
• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• ψαλίδι,
• φυσίγγιο και
• εργαλείο θραύσης υαλοπινάκων.
Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή σε συμμορία που διαπράττει ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Του Παναγιώτη Μπούσιου