Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 33χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη μετά από επίθεση με λοστό σε 29χρονη γυναίκα, μέρα μεσημέρι στα Εξάρχεια, όπως έγραψε το astinomiko.gr
Το θύμα, τραυματίστηκε βαρύτατα και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ διατρέχει κίνδυνο να χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε την κατηγορία.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 την Παρασκευή (21/12) και ο δράστης εντοπίστηκε μια ώρα αργότερα στην Πατησίων από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.
Η κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χάσει την όραση της από το ένα της μάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν γνωστός στην περιοχή ως επικίνδυνο άτομο με επιθέσεις κατά γυναικών.
Μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο, ο 33χρονος είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση σε άλλη γυναίκα στην οδό Στουρνάρη.
Τότε είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.
«Έπρεπε να είναι έξω αυτός ο άνθρωπος;»
Μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής., τόνισε: «Έπρεπε να είναι έξω αυτός ο άνθρωπος; Η αστυνομία τον έπιασε μία φορά, γιατί είχε θώπευσε μία κυρία. Αυτή η συμπεριφορά δεν δείχνει απλώς ότι είναι παραβατικός ή εγκληματίας, αλλά ότι είναι ανώμαλος. Ο άνθρωπος αυτός πήγε στο δικαστήριο και τον άφησαν ελεύθερο. Δεν θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ή σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και να επιτηρείται;».