Έκλεψε μόλις τον άφησε ελεύθερο ο Εισαγγελέας για κλοπές!

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών το απόγευμα της περασμένης Κυριακής πέρασαν χειροπέδες σε έναν δεκαπεντάχρονο, κατηγορούμενο για κλοπές και ληστείες, σίγουρα δεν ένιωσαν άνετα αλλά θεώρησαν ότι έβαλαν τέλος στην δράση ενός… κανονικού κακοποιού, αν και ήταν ακόμα ένα… αμούστακο παιδί.

Ο νεαρός, με τα χαρακτηριστικά μεγάλα αυτιά, τράβηξε τα βλέμματα όλων όσων τον είδαν χθες το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Δεν είναι άλλωστε και το πιο συνηθισμένο πράγμα να βλέπεις ένα παιδί… γυμνάσιου να κατηγορείται για «τέσσερις ληστείες και 41 κλοπές εκ των οποίων 29 κλοπές από οχήματα, πέντε κλοπές από καταστήματα και επτά κλοπές οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, ο 15χρονος μαζί με ακόμα επτά άτομα που αναζητούνται «είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα, πεζούς και οχήματα καθώς και κλοπές οχημάτων». Όμως οι εκπλήξεις με αυτόν τον σκληροτράχηλο έφηβο δεν είχαν ακόμα τελειώσει…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος να πάει στο σπίτι του.

Πριν περάσει όμως λίγη ώρα βρέθηκε και πάλι κρατούμενος στο κτήριο της οδού Θήρας όπου στεγάζεται η υποδιεύθυνση Ασφάλειας και το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης. Τι είχε συμβεί όμως που άφησε άφωνους ακόμα και τους αστυνομικούς;

Ο 15χρονος μόλις πέρασε την πόρτα της Ευελπίδων πήγε σε ένα καφέ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και προσπάθησε να κλέψει! Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του καταστήματος τον αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο νεαρός συνελήφθη σχεδόν επ΄ αυτοφώρω και οδηγήθηκε με χειροπέδες στο τμήμα κατηγορούμενος για νέο αδίκημα. Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά…

Οι αστυνομικοί που τόσο καιρό ήταν στα ίχνη του ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με έναν «μικρό – μεγάλο» κακοποιό που στο ποινικό του παρελθόν εχει ήδη καταγράψει δεκάδες συλλήψεις για διάφορα παρόμοια αδικήματα.

«Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι ή μπορεί να εξεταστεί σε εγκληματολογικό επίπεδο το γεγονός ότι και ο συνομήλικος αδελφός του εχει αντίστοιχο ποινικό παρελθόν» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του «μικρού δαίμονα».

Ο νεαρός κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα που είναι άγνωστο πως θα τον διαχειριστεί σε ποινικό επίπεδο. Σαν να έχει μπροστά του έναν «παραστρατημένο ανήλικο» ή έναν «αμετανόητο κακοποιό;».