Αθώος δηλώνει ο βασικός ύποπτος για εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας

Τη δική του εκδοχή απαντώντας στις κατηγορίες που τον θέλουν βασικό ύποπτο για εμπρησμό στη μεγάλη δασική πυρκαγιά που κατέκαψε περισσότερα από 25.000 στρέμματα δίνει ο ίδιος σε δηλώσεις του, εμμένοντας στην αρχική του θέση.

Ο 33χρονος μίλησε στον ΣΚΑΪ και απέριψε τα σενάρια εμπλοκής του λέγοντας ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν με συγγενείς του στο χωριό Κατούνια, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε πρώτα η φωτιά.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν, τι ώρες και τέτοια. Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν. Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει “Ξέρεις τίποτα;”, του λέω “Όχι, πρώτη φορά το βλέπω”».

Οι αρχές ωστόσο έχουν προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου και έχουν αναλύσει τα ευρήματα και όπως όλα δείχνουν το άλλοθι του συγκεκριμένου είναι διάτρητο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα προφορικά στοιχεία που πήρε η ΕΥΠ η οποία ενεπλάκη στη διαδικασία άρσης απορρήτου δείχνουν το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τον τόπο, δηλαδή, διαμονής του, το κρίσιμο χρονικό διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2018 για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.