Ανατροπή στην υπόθεση της ΟΛΑ – Από το διαδίκτυο η προκήρυξη που βρήκε η ΔΑΕΕΒ

Του Θάνου Σωτήρη

Τα πάνω κάτω στην υπόθεση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ταυτοποίηση ενός από τους συλληφθέντες για την γιάφκα στο Κουκάκι, ως μέλος της ομάδας αυτής, φέρνει μια έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποκάλυψε το Omniatv.com.

Σύμφωνα με αυτή, η προκήρυξη με την οποία η ΟΛΑ αναλάμβανε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, στις 24 Νοεμβρίου 2015, και βρέθηκε στον εξωτερικό σκληρό δίσκο ενός από τους τρείς συλληφθέντες, δε είναι «πρωτότυπη» αλλά την κατέβασε από το διαδίκτυο, την ίδια περίπου ώρα που το ίδιο έκαναν και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, με πηγή το athens.indymedia!

Η υπόθεση αυτή πλησιάζει …επικίνδυνα τον χαρακτηρισμό του φιάσκο, αφού στις 30 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι η προκήρυξη που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα Π.Γ. ήταν επεξεργασμένη πριν την ανάρτησή της στο athens.indymedia, κάτι που υπονοούσε ότι αυτός ήταν ο συντάκτης της, και ο άνθρωπος που ανήρτησε την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα όμως με την έκθεση της ΔΕΕ που είδε το φως της δημοσιότητας, το έγγραφο αυτό, σε μορφή pdf, ακολούθησε την ίδια διαδρομή με αυτά που δημοσιοποίησαν τα ΜΜΕ. Το κατέβασε από το athens.indymedia!

To astinomiko.gr επικοινώνησε με διάφορες πηγές ενημέρωσης και παρουσιάζει σήμερα το παρασκήνιο της απίστευτης αυτής υπόθεσής.

Αμέσως μετά την ανακάλυψή της γιάφκας με τα εκρηκτικά στην οδό Αναστασίου Ζίννη 16, και την επί τόπου σύλληψη του Π.Γ., η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του, και μεταξύ άλλων κατάσχεσε κάποιους σκληρούς δίσκους, που τους έστειλε στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτούς βρέθηκε η προκήρυξη της ΟΛΑ, σε μορφή pdf, από τα ψηφιακά στοιχεία της οποίας φαινόταν ότι «ήταν επεξεργάσιμο αρχείο πριν αναρτηθεί στο athens.indymedia». Βάση αυτού του πορίσματος εκδόθηκε και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την 30η Σεπτεμβρίου, που ουσιαστικά συνέδεε τον Π.Γ. με την ΟΛΑ.

Εκ των υστέρων φαίνεται ότι το πόρισμα αυτό στηρίχτηκε στην ημερομηνία και ώρα ανάρτησης που υπήρχε στο athens.indymedia, δηλαδή 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00.46, ενώ στον σκληρό του Π.Γ. η ημερομηνία επεξεργασίας ήταν 5-1-16 και ώρα 21.32. Την ίδια περίπου ώρα έγιναν αναρτήσεις της προκήρυξης και σε τρείς ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Το περίεργο είναι όμως πως στην «διεύθυνση» του συγκεκριμένου εγγράφου που δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia, ακόμη και σήμερα φαίνεται ότι η ημέρα ανάρτησης ήταν η 5η Ιανουαρίου (https://athens.indymedia.org/media/upload/2016/01/05/Έγγραφο.pdf), κάτι που προκαλεί εντύπωση πως ξέφυγε από τους ειδικούς αξιωματικούς της ΔΕΕ.

Επίσης το αρχείο που βρέθηκε στην κατοχή του Π.Γ. είχε ακριβώς το ίδιο όνομα, δηλαδή «Έγγραφο.pdf».

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή στις 2-10-20, η Αντιτρομοκρατική στέλνει εκ νέου αναφορά στην ΔΕΕ, στην οποία αναφέρει ότι την 5η Ιανουαρίου 2015 το επίμαχο έγγραφο αναρτήθηκε σε τρείς ιστοσελίδες και ζητά έρευνα, σε συσχέτιση με το έγγραφο που κατασχέθηκε στα χέρια του κατηγορούμενου Π.Γ.

Και εκεί σκάει η «βόμβα» αφού η απάντηση, στις 10 Οκτωβρίου 2020, αναφέρει ότι η προκήρυξη που βρέθηκε στον κατηγορούμενο ταυτίζεται απόλυτα με αυτές που ανήρτησαν οι τρείς ενημερωτικές ιστοσελίδες, δηλαδή και αυτός το «κατέβασε» από το athens.indymedia την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα.

Και εδώ όμως γεννάται ένα ερωτηματικό. Γιατί η ΔΑΕΕΒ επανήλθε με νέο έγγραφο της προς την ΔΕΕ στις 2 Οκτωβρίου σχετικά με τις αναρτήσεις στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, όταν τα στελέχη της γνώριζαν για αυτές ήδη από τις 5-1-2016; Γιατί άφησαν να ανακοινωθεί, έστω και εμμέσως σχέση του Π.Γ. με την ΟΛΑ, μέσω αυτής της προκήρυξης, αφού γνώριζαν ότι και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ανήρτησαν …νωρίτερα από το athens.indymedia την προκήρυξη της ΟΛΑ.

Κάτι Βέβαια που δεν ισχύει, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η πραγματική ώρα ανάρτησης διαφέρει με την αναγραφόμενη στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για κάποιο λόγο.

Διότι βέβαια κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι τα στελέχη αυτής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με την εμπειρία τους αλλά και τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει, δεν είχαν διερευνήσει από τότε την περίεργη αυτή «χρονική ασυμβατότητα» των αναρτήσεων μεταξύ indymedia και ενημερωτικών ιστοσελίδων!!!

Δείτε το πόρισμα της ΔΕΕ που αποκάλυψε το omniatv.gr