Μυστήριο με την 34χρονη αστροφυσικό που εξαφανίστηκε στην Ικαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερες από 48 ώρες έχει να δώσει σημεία ζωής η 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία και οι έρευνες εντείνονται από Αστυνομία και Πυροσβεστική σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

Όμως, ακόμη και το ελικόπτερο με τις θερμικές κάμερες που “σκανάρει” το νησί από αέρος, δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιο ίχνος της νεαρής γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κρεβάτι του ζευγαριού στο ξενοδοχείο της Ικαρίας, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, πιθανότατα από ρινορραγία. Αυτό που ερευνάται πλέον είναι αν προέρχονται από φυσική ρινορραγία ή μετά από χτύπημα.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τις κρίσιμες ώρες.

Η 34χρονη αστροφυσικός είναι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τον αθλητισμό. Το προφίλ της στο “Facebook” είναι γεμάτο από φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες και μάλιστα στην τελευταία ανάρτησή της ρωτούσε εάν κάποιος ήθελε να κάνει μαζί της αναρρίχηση στα βράχια παραλίας του νησιού.

Μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της είχαν φτάσει το Σάββατο 3 Αυγούστου στην Ικαρία και χθες στις 5 το απόγευμα επρόκειτο να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας.
Όταν χθες το πρωί εκείνος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Κεραμέ, την πήρε αμέσως τηλέφωνο. Του απάντησε ότι είχε βγει για τρέξιμο, οπότε δεν ανησύχησε, αφού η 34χρονη γυναίκα συνήθιζε να αθλείται.

Όμως κόντευε μεσημέρι και η Αγγλίδα δεν είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Ο σύντροφός της την ξαναπήρε τηλέφωνο, αλλά η σύνδεση δεν ήταν πλέον εφικτή. Το ίδιο και στις επόμενες κλήσεις του. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι πήγε ανήσυχος στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνισή της. Από εκείνη τη στιγμή έχουν ξεκινήσει αγωνιώδεις έρευνες, ενώ οι φίλοι του ζευγαριού έχουν κοινοποιήσει και στα social media τη μυστηριώδη εξαφάνιση, ζητώντας βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί να την είδε να κάνει τζόγκινκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εντοπίστηκε στους Φούρνους, αλλά είναι λογικό, καθώς όλη η ανατολική Ικαρία παίρνει σήμα από την κεραία των Φούρνων. Πλέον γίνεται προσπάθεια να “απομονωθεί” η συγκεκριμένη κεραία, ώστε να φανεί το στίγμα του κινητού της 34χρονης.

Ως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, που έχει ενισχυθεί με άνδρες από τη Σάμο, πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος και ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής, όμως, οι έρευνες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Δείτε βίντεο από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει το ζευγάρι, όπου οι έρευνες συνεχίζονται:

Δείτε τα βίντεο