Βίντεο με την φονική ενέδρα στο Νέο Κόσμο – Γνώριζαν πολλά οι δράστες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την σκηνή της άγριας δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο.

Ο 44χρονος άνδρας δείχνει να είναι εντελώς ανυποψίαστος και απροετοίμαστος για ενδεχόμενο κίνδυνο, παρόλο που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε αντίστοιχη ενέδρα το 2018 στον Πειραιά, και υπήρχαν ενδείξεις για την προετοιμασία και άλλης δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, τον Ιούνιο του 2023.

Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν πως η θωράκιση του αυτοκινήτου, του θύματος τους δεν άντεχε τις βολές του Καλάσνικωφ και έτσι περιμένουν να μπει μέσα για να τον εκτελέσουν εγκλωβισμένο. Δύο από την ομάδα των δολοφόνων αδειάζουν τρείς γεμιστήρες από το πολεμικό όπλο στον 44χρονο άνδρα και ο ένας από αυτούς τον πυροβολεί και με πιστόλι στο κεφάλι για να βεβαιωθεί πως θα τον αφήσουν πίσω τους νεκρό.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε μαζί του ένα πιστόλι που δεν πρόλαβε καν να πιάσει στο χέρι του και στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα Καλάσνικωφ και δύο γεμιστήρες.

Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είναι τεράστιο το ερώτημα γιατί ο 44χρονος ήταν χωρίς συνοδεία κάτι που αποτελούσε κανόνα γι αυτόν, μετά την δολοφονική απόπειρα σε βάρος του στον Πειραιά. Επίσης σκοτεινό σημείο παραμένει το γεγονός ότι πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου δολοφονήθηκε, πραγματοποιούσε εκεί όλα τα ραντεβού του και συνήθιζε να φεύγει αργά, παρόλο που μετά την ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου – οπλοστάσιο στην ίδια περιοχή, θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι προετοιμαζόταν δολοφονική επίθεση σε βάρος του στο συγκεκριμένο βενζινάδικο.