Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια του Νοεμβρίου στη Λαμπρινή

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 1η Νοεμβρίου του 2020, στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή, παρουσίασε σήμερα το news247.

Ήταν έξι ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ νέο πανελλαδικό lockdown (7/11), ομάδα διαδηλωτών είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στο Γαλάτσι, η οποία ωστόσο κατεστάλη από την αστυνομία με χρήση βίας και χημικών και με απολογισμό 13 συλλήψεις αλλά και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Το περιστατικό ξεκίνησε σε πεζόδρομο που βρίσκεται δίπλα σε καφετέρια, ενώ επεκτάθηκε ακόμη και εντός αυτής, μπροστά στα μάτια έντρομων πελατών που μέχρι εκείνη την ώρα έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους (η εφαρμογή των μέτρων όπως το “λουκέτο” στην εστίαση ήρθε έξι μέρες αργότερα).

Για τα επεισόδια αυτά η ΓΑΔΑ τότε σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης.”

Δείτε το βίντεο από τον πεζόδρομο με τις καφετέριες:

ΠΗΓΗ: news247.gr