Γλίστρησε μέσα από τον αστυνομικό κλοιό ο ένοπλος στην Αγία Βαρβάρα

Για τέσσερις ολόκληρες ώρες οι αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν στην οδό Βουτένης στην Αγία Βαρβάρα, σχεδίαζαν την εισβολή στο διαμέρισμα ενός 40χρονου άνδρα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πυροβολήσει εναντίον δύο ατόμων μέσα σε αυτοκίνητο.

Δεκάδες άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., ομάδες ΟΠΚΕ με το δάκτυλο στην σκανδάλη, ΕΚΑΜ για την τελική φάση της επιχείρησης, μέχρι και τέσσερεις διμοιρίες ΜΑΤ, δύο ΥΜΕΤ και δύο ΥΑΤ, επιστρατεύτηκαν για ην επιχείρηση, χωρίς όπως αποδείχθηκε να υπάρχει επαφή του ένοπλου 40χρονου με κανέναν, έτσι ώστε να μπορούν να είναι βέβαιοι πως πράγματι είχε …ταμπουρωθεί μέσα στο διαμέρισμά του.

Τελικά αποφασίστηκε η επέμβαση της ΕΚΑΜ, οι άνδρες της οποίας ερευνήσαν όχι μόνο το διαμέρισμα του ενόπλου, αλλά όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Λίγο νωρίτερα και για τουλάχιστον 20 λεπτά, από το μεγάφωνο περιπολικού μεταδίδονταν συνέχεια μήνυα προς ου κατοίκους της γειτονιάς να απομακρυνθούν από βεράντες, παράθυρα και ταράτσες “για την ασφάλεια” τους.

Όπως αποδείχθηκε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο 40χρονος είχε κατορθώσει να διαφύγει και τώρα αναζητείται από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Του Θάνου Σωτήρη