Δεν πρόλαβαν την καταληψη του ΕΜΠ – Υποχώρηση από Χρυσοχοΐδη;

Σύσκεψη …κατόπιν εορτής πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αντικείμενο την φύλαξη του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συγκέντρωση και πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του 1973.

Όμως, ήδη νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου 24 ώρες νωρίτερα, ομάδα 70 αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει χώρους του ΕΜΠ, αφού είχαν προαναγγείλει την κίνησή τους αυτή, με κάλεσμα στην ιστοσελίδα athens.indymedia!

Ως αντίδραση ομάδες ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ, μαζί με ένα από τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛΑΣ αναπτύχθηκαν γύρω από το Πολυτεχνείο το απόγευμα της Πέμπτης, έτσι ώστε «να μην κατορθώσουν ομάδες μπαχαλάκηδων να μπουν μέσα στο Ίδρυμα.

Το «κακό» βέβαια είχε γίνει, η κατάσταση ήταν πέρα από τους σχεδιασμούς και τις προσδοκίες της Κατεχάκη, και πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε επιχείρηση εκκένωσης του Πολυτεχνείου τέτοιες μέρες!!!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε στην κλειστή αυτή σύσκεψη, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, με αυτά τα δεδομένα θα ανακοινώσει πως θα επιτραπεί η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΕΜΠ.

Επίσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιοι χρεώνονται την αρνητική αυτή εξέλιξη για τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις που είχαν παρθεί για την φετινή επέτειο της εξέγερσης ου Πολυτεχνείου.

Του Θάνου Σωτήρη

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΠ