Δεν υπάρχει φράγκο στην ΕΛΑΣ – ΟΠΚΕ και προσλήψεις στέγνωσαν τα ταμεία

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει πλέον το ταμείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε σημείο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, να έχει όχι μηδενική αλλά …αρνητική ρευστότητα.

Αιτία είναι μετακίνηση 1.100 αστυνομικών από την επαρχία στην Αττική και την Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των τοπικών ΟΠΚΕ, μετακινήσεις οι οποίες με τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης, αλλά και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις φτάνουν τα 4.200 ευρώ ανά αστυνομικό τον μήνα, πέραν της κανονικής μισθοδοσίας τους.

Μόνο για το τρίμηνο που έχει παρέλθει, οι Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δαπανήσει  δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπολογισμοί που κάνουν τα αρμόδια στελέχη αναφέρουν πως εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, το κόστος θα εκτιναχθεί στα σαράντα εκατομμύρια, χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία.

Χαρακτηριστική είναι η πληροφορία που έφτασε στο astinomiko.gr, σύμφωνα με την οποία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκτακτη ενίσχυση του Υπουργείου του 14,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»!

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η πρόσληψη 180 Ειδικών Φρουρών, που σύμφωνα με πληροφορίες προορίζονται για την Διεύθυνση Μεταγωγών, αλλά και η μετακίνηση αστυνομικών στις τουριστικές περιοχές και τα περιφερειακά αεροδρόμια για την θερινή περίοδο, τα οποία φυσικά και αυτά έχουν μεγάλο κόστος.