Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει την Βόρεια Ελλάδα

Σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, εξάρθρωσε το Τμήμα Διαρρηκτών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη της υπηρεσίας αυτής, προέκυψαν κατηγορίες για δεκαεννέα διαρρήξεις και πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της πόλης επτά άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, που αποτυπώθηκαν στην σχετική δικογραφία, τα μέλη της σπείρας αυτής ήταν εξαιρετικά μεθοδικοί και προσεκτικοί σε κάθε τους κίνηση, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία.

Χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε όλες τις επιδρομές τους, όμως φρόντιζαν πάντα να τοποθετούν σε αυτό διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας, από ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκίνητα, από τα οποία βέβαια τις έκλεβαν.

Μετά από κάθε διάρρηξη, και για να μην συνδεθεί η παρουσία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με το σπίτι κάποιου από τους δράστες, γυναίκα μέλος της σπείρας αναλάμβανε να το πάει σε συγκεκριμένο κλειστό χώρο στάθμευσης, όπου είχαν νοικιάσει θέση, και από τον οποίο χώρο το παραλάμβανε για την επόμενη διάρρηξη!!

Η λεία από τις συγκεκριμένες κλοπές για τις οποίες κατηγορούνται ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, ενώ από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζεται ή έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί, βάση δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ιχνών, εάν έχουν διαπράξει περισσότερες διαρρήξεις.