Η μαγική εμφάνιση Οικονόμου στον Πειραιά και οι αλλαγές στην Κατεχάκη

Θύελλα από συζητήσεις, προβλέψεις και …κουτσομπολιά, προκάλεσε στους διαδρόμους της Κατεχάκη η «μαγική εικόνα» του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος εμφανίστηκε στην δοξολογία των Θεοφανίων στην Μητρόπολη του Πειραιά, χωρίς να είναι καλεσμένος.

Ο Υφυπουργός βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη σειρά των επισήμων, δίπλα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προκαλώντας σύγχυση στους υπεύθυνους του πρωτοκόλλου της τελετής, οι οποίοι είχαν προβλέψει θέση δίπλα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, και ξαφνικά είδαν να εμφανίζεται …σφήνα μεταξύ τους ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν υπήρχε καν στον κατάλογο επισήμων.

Όπως ήταν φυσικό σε αυτή την φάση δεν μπορούσε να γίνει το παραμικρό, όμως στο Δελτίο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που ακολούθησε, ο κ. Οικονόμου δεν υπήρχε πουθενά, ενώ αναφέρονταν όλοι όσοι ήταν στην σειρά των επισήμων βάση του πρωτοκόλλου.

Το Δελτίο Τύπου του ΓΕΝ ανέφερε: «…Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, μέλη του Κοινοβουλίου, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ….»

Τις φωτογραφίες και το σχετικό Δελτίο Τύπου ακολούθησε θύελλα σχολίων στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, αφού πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη θεωρούν πως αυτή η κίνηση του Λευτέρη Οικονόμου δεν είναι άσχετη με τις ριζικές αλλαγές που αναμένονται στην Ελληνική Αστυνομία στις επερχόμενες κρίσεις, αλλά και άλλες αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί σε πολιτικό επίπεδο από το Μαξίμου, για μετά τις εκλογές.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνισαν πως, αμέσως μετά την αποστρατεία του από Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Λευτέρης Οικονόμου είχε εργαστεί ως υπεύθυνος ασφαλείας μελών της οικογένειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις.

Του Θάνου Σωτήρη