Θεοδωρικάκος: με χτυπούν γιατί επιχειρώ κάθαρση στην ΕΛΑΣ

Βίντεο με δήλωσή του μετά την καταγγελία πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του, για παρέμβαση σε έλεγχο του γιού του και φίλων του από την Άμεση Δράση τον Νοέμβριο του 2021, έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Από τα όσα αναφέρει και από τον χαρακτηρισμό της καταγγελίας αυτής ως σκευωρίας, γίνεται αντιληπτό πως ο Υπουργός <φωτογραφίζει> συγκεκριμένη ομάδα αξιωματικών που αποστρατεύτηκαν στις φετινές κρίσεις προ ημερών, και οι οποίοι ήδη είχαν συγκεντρώσει πάνω τους καταγγελίες και υποψίες των συναδέλφων τους για τουλάχιστον περίεργες συμπεριφορές μέσων των κομβικών υπηρεσιών που διοικούσαν.

Οι συγκεκριμένοι ανώτατοι αξιωματικοί μαζί με μια ομάδα άλλων ανώτερων και μεσαίων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν προσωπικές επιλογές του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, είχαν την πλήρη κάλυψή του, και εκτός των δύο που αποστρατεύτηκαν πολλοί από τους υπόλοιπους μετακινήθηκαν από τις υπηρεσίες που διοικούσαν, στο πλαίσιο κάθαρσης της Αστυνομίας, όπως αναφέρει στην δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ουσιαστικά συνδέει τις πρόσφατες κρίσεις με τις επιθέσεις εναντίον του.