Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι από τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου στον Έβρο

Ενόχληση στην τουρκική πλευρά φαίνεται πως προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στον Έβρο, και κυρίως οι εξαγγελίες του για ενίσχυση των μέτρων φρούρησης των συνόρων μας.

Σε εκτενές ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα της Hurriyet, και υπό τον τίτλο “Επίδειξη του Έλληνα Υπουργού στον Έβρο” αναφέρει τα εξής:

“Ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης (sic) Θεοδωρικάκος πήγε να επιθεωρήσει το νέο τείχος που θα χτιστεί στον Έβρο σε μια επίδειξη ισχύος. Ο Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το σημερινό τείχος στον Έβρο μήκους 39 χιλιομέτρων (12,5 χλμ. συρμάτινη περίφραξη και 26,5 χλμ. χαλύβδινων περιφράξεων) θα επεκταθεί κατά 140 χιλιόμετρα, καθώς και ότι θα προσληφθούν 250 νέοι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες για να εργαστούν στην περιοχή. “Όλοι οι εταίροι μας στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία”, δήλωσε ο Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφτηκε επίσης την τοποθεσία Πόρος κοντά στην πόλη Φέρρες, η οποία έχει επιλεγεί ως αφετηρία για το νέο φράγμα. «Με τα μέτρα στον Έβρο στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας εναντίον όσων χρησιμοποιούν το προσφυγικό για να εκβιάσουν την Ευρώπη”, είπε ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι 35.000 αιτούντες άσυλο επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα μόνο τον Αύγουστο.”