Με προσωπικές συνεντεύξεις στην τελική ευθεία για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ

Με προσωπικές συναντήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με ανώτατους αξιωματικούς από όλη την χώρα, η Ελληνική Αστυνομία μπήκε στην τελική ευθεία για τις κρίσεις των αξιωματικών της. «Κρίσεις» που φέτος θεωρούνται από τους ίδιους τους αστυνομικούς εξαιρετικά κρίσιμες και κομβικές για την πορεία της αστυνομίας.

Όλα δείχνουν πως φέτος, οι επιλογές των αξιωματικών που θα στελεχώσουν τις θέσεις κλειδιά του σώματος δεν θα γίνουν στον όγδοο όροφο της Κατεχάκη, από τον Υφυπουργό δηλαδή που μέχρι πρόσφατα είχε τον απόλυτο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά από τον ίδιο τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος, και ως πρώην Αρχηγός, γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να συναντήσει προσωπικά στο γραφείο του όλους του «υποψήφιους» για τις κομβικές θέσεις αξιωματικούς, θέλοντας να τους γνωρίσει και προσωπικά ως χαρακτήρες, πέραν των όσων λένε οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως οι συναντήσεις αυτές και η γνώμη που θα αποκομίσει θα είναι καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις.

Δύο θέσεις που δείχνουν πως έχουν κλειδώσει ως προς τα πρόσωπα που θα τις διοικήσουν από τις κρίσεις και μετά, και μάλιστα με απόφαση Μαξίμου, είναι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η ΔΙΔΑΠ, ο «κοριός» δηλαδή της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί οι δύο αυτές ειδικές υπηρεσίες, είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες με ανοίκειες πρακτικές και έχουν συγκεντρώσει πάνω τους την αμφισβήτηση και σε πολλές περιπτώσεις τις υποψίες των ίδιων των αστυνομικών για την λειτουργία τους.

Αν και υπήρχε έντονη φημολογία πως οι κρίσεις για το 2023 θα ξεκινούσαν στις 21 Ιανουαρίου, η ημερομηνία φαίνεται να είναι η 28η του μήνα, αφού …παραδοσιακά οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ξεκινούν Σάββατο!

Του Θάνου Σωτήρη