Μπούμερανγκ η απαγόρευση συγκεντρώσεων; – Ανησυχία στα στελέχη της ΕΛΑΣ

Του Θάνου Σωτήρη

Τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένουν, όσοι πήραν την πολιτική απόφαση της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, φοβούνται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ότι θα αντιμετωπίσουν αυτό το τριήμερο.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, οι αξιωματικοί όλων των υπηρεσιών ασφαλείας προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις κοινωνικών ομάδων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, βάση πληροφοριών που έχουν στην διάθεσή τους, αλλά και των αντιδράσεων που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί μετά την ανακοίνωση του τετραήμερου …lockdown σε κάθε συνάθροιση πολιτών άνω των τεσσάρων (!) ατόμων. Μια απόφαση βέβαια που, παρ’ όλη την επίκληση του υπαρκτού πανδημικού κινδύνου, αφορά στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση προφανώς ήταν και το κάλεσμα-αντίδραση του Ρουβίκωνα για μαζική συμμετοχή στην πορεία, με την προτροπή για χρήση μάσκας και όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας!

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας που μίλησαν με το astinomiko.gr, λένε πως ο ορατός πλέον φόβος τους, είναι η αντίδραση ομάδων και κινημάτων σε αυτή καθαυτή την απαγόρευση, ενώ είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να συμμετείχαν με αντιπροσωπείες, λόγω της έξαρσης μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Τώρα οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως και κάποια κόμματα, θα αντιδράσουν οργανωμένα και μαζικά μόνο και μόνο κατά της συγκριμένης απαγορευτικής απόφασης», λένε οι ίδιοι αξιωματούχοι, και σημειώνουν και την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ούτε λίγο ούτε πολύ την χαρακτήρισε αντισυνταγματική, αλλά και τη το κοινό  κείμενο καταδίκης της «αυταρχικής κυβερνητικής απόφασης», που υπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25..

Μένει πλέον να αποδειχθεί …επί του πεδίου ποιοι έχουν δίκιο!