Παιδομάζωμα για τον Joker – Κόντρα ΕΛ.ΑΣ. Υπουργείου Πολιτισμού

Ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο δημιουργήθηκε αργά το βράδυ με αφορμή την κινηματογραφική ταινία «Joker» και την παρέμβαση της αστυνομίας για να εντοπίσει ανήλικους που την παρακολουθούσαν.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα γυναίκας η οποία δήλωσε υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού στο κέντρο της Άμεσης Δράσης η οποία ενημέρωσε ότι «ανήλικοι παρακολουθούν την ταινία ενώ επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών». Όπως ήταν υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί πήγαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ στην οδό Πατησίων και μπήκαν στην αίθουσα όπου εντόπισαν οκτώ ανήλικους μόνους τους αλλά και τέσσερεις ακόμα που ήταν μαζί με τους γονείς τους.

Ανάλογο περιστατικό, με τηλεφώνημα γυναίκας, εκτυλίχτηκε και το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστό πολυκινηματογράφο του Αμαρουσίου όπου και πάλι κλήθηκε η αστυνομία.

Στην αίθουσα εντοπίστηκαν επτά ανήλικοι που λίγο αργότερα οι γονείς τους ήρθαν να τους παραλάβουν. Μάλιστα, για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας. Με προφορική του εντολή, λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος ο υπεύθυνος του κινηματογράφου.

Αργά το βράδυ, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε καθώς πρόκειται για μια ταινία που
προβάλλεται σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας «σπάει τα ταμεία», το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.  Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες». ​

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.