Σαράντα δύο προσλήψεις στο ΚΕΜΕΑ την ημέρα αλλαγής του Υπουργού – Σάλος στην Κατεχάκη

Ούτε μία ούτε δύο αλλά σαράντα δύο συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπέγραψε η Διευθύντρια του ΚΕΜΕΑ, την ημέρα που ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ανάληψη του από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η κίνησή της αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αρνητικών σχολίων μεταξύ των στελεχών της Κατεχάκη, αφού η Παναγιώτα Παπαποστόλου ήταν  προσωπική επιλογή του Γιάννη Οικονόμου και αναμένεται να αντικατασταθεί από τον νέο Υπουργό, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, αφού το ΚΕΜΕΑ υπάγεται απευθείας στον Υπουργό.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στο astinomiko.gr αναφέρουν πως όλες οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία 3 Ιανουαρίου και πως χθες δόθηκε από την Διευθύντρια η εντολή να αναρτηθούν στην «Διαύγεια» οι πρώτες 27. Στελέχη της Κατεχάκη αναφέρουν πως μεταξύ των προσώπων που προσελήφθησαν την ημέρα της ανακοίνωσης αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας βρίσκονται εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, στον οποίο εργαζόταν στο παρελθόν η Διευθύντρια του ΚΕΜΕΑ, αλλά και μετακλητοί υπάλληλοι που ήταν στο γραφείο του Γιάννη Οικονόμου και η σύμβασή τους αυτοδικαίως διεκόπη με την απομάκρυνσή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πέραν της ημέρας που υπεγράφησαν οι συγκεκριμένες συμβάσεις, γεγονός που είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, το ΚΕΜΕΑ αντιμετωπίζει ταμειακά προβλήματα σε σημείο που η ίδια η Διευθύντρια που υπέγραψε τις 42 νέες συμβάσεις, προχώρησε σε περικοπές μισθών στους επιστήμονες ερευνητές και τους χορηγεί …κουπόνια σίτισης για πιτσαρίες και σούπερ μάρκετ!

Δείτε το σχετικό έγγραφο και το κουπόνι:

Να σημειωθεί πως ή συγκεκριμένη συνεργάτις του Γιάννη Οικονόμου είχε πραγματοποιήσει τα Χριστούγεννα πολυτελές πάρτι στο ΚΕΜΕΑ, εν μέσω διπλού πένθους στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο είχε παρευρεθεί ο πρώην Υπουργός, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αποκάλυψη του από το astinomiko.gr.

Του Θάνου Σωτήρη