Τι φοβάται η ΕΛΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Με σύμμαχο τον …κορωνοϊό σχεδιάζουν τα στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα μέτρα που θα ληφθούν φέτος, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, δίνει στις αστυνομικές δυνάμεις που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό τον σχεδιασμό, να ελέγχουν τους πιθανούς χώρους συγκεντρώσεων ομάδων αντιεξουσιαστών, πέραν του σημείου της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου. Για αυτό το σημείο έχουν ήδη υπάρξει δύο προσκλήσεις για εκδήλωση μνήμης, με την προτροπή μάλιστα για χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας για την μη μετάδοση της Covid-19.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης του Sputnik, οι αναλυτές των ειδικών υπηρεσιών, δηλαδή της Κρατικής  Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο μαζικής καθόδου μαθητών στο κέντρο της Αθήνας για πορεία, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά σταθμοί του Μετρό και άλλα σημεία μετακίνησης προς το Κέντρο της πόλης θα ελέγχονται αυστηρά από τις 6 το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο των μέτρων ελεγχόμενης κυκλοφορίας που ισχύουν λόγω lockdown, ενώ παράλληλα διμοιρίες των ΜΑΤ από την ίδια ώρα θα «καταλάβουν» όλα τα σημεία που πραγματοποιούνται προσυγκεντρώσεις για την ημέρα αυτή.

Τι φοβούνται στη Γ.Α.Δ.Α.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους επιτελείς της ΓΑΔΑ προκύπτει από εκτιμήσεις και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, που αναφέρουν ότι συγκεκριμένες ομάδες αντιεξουσιαστών, που δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και στην συνέχεια πορεία, λόγω όλων των παραπάνω δεδομένων, πιθανόν να πραγματοποιήσουν συμβολικές επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, τράπεζες ή δημόσια κτήρια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και βέβαια μακριά από το Κέντρο της Αθήνας που θα βρίσκεται σε στενό αστυνομικό κλοιό.

Κάτι αντίστοιχο με την εμφάνιση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» μέλη του οποίου το αργά το βράδυ της Πέμπτης έριξαν μπογιές και φέιγ βολάν σε εφορίες στις περιοχές Νίκαια, Κυψέλη, Γαλάτσι, Ζωγράφου και Μαρούσι.

Ή όπως ανάλογα, τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου 2019, ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν πραγματοποιήσει εμπρηστικές επιθέσεις σε 32 «στόχους», από την Πεύκη και το Μαρούσι, μέχρι το Ελληνικό και την Γλυφάδα, σε διάστημα δύο ωρών!

Περιπολίες και επιφυλακή σε ολόκληρη την Αττική

Προς αυτή την κατεύθυνση ενεργοποιούνται ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας, τόσο από τα κεντρικά όσο και από τα περιφερειακά Τμήματα Ασφαλείας, οι οποίοι θα παρακολουθούν διακριτικά όλα τα στέκια αντιεξουσιαστών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ θα περιπολούν συνεχώς γύρω από «ευπαθείς στόχους», προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Κατά τα λοιπά τα μέτρα τάξης θα κινηθούν στην κατεύθυνση αυτών που ελήφθησαν κατά το τριήμερο της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου και με γνώμονα την δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα τόνισε πως στις 6 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που δολοφονήθηκε το 2008 ο 15χρονος, τότε, μαθητής, «δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου», σημειώνοντας πως «θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τώρα για τις συναθροίσεις και υπάρχει απόφαση να μην υπάρξουν ούτε πορείες, ούτε εκδηλώσεις, ειδικά για την φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Αναμένεται να αναπτυχθούν από τις 6 το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ περίπου 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ στην περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια θα είναι σε επιφυλακή το σύνολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ομάδες ΟΠΚΕ και  ΔΙΑΣ.

Ο τελικός φάκελος των μέτρων που θα ληφθούν και των δυνάμεων που αναμένεται να αναπτυχθούν, θα τεθεί υπόψιν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την τελική έγκριση, κάτι που συνέβη και με τον αντίστοιχο σχεδιασμό για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr