Το παρασκήνιο της δολοφονίας του 44χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι

Τον περασμένο Μάϊο ήταν μαζί με τον Μιχάλη Καπίρη, τον «Κεφάλα», όταν άγνωστοι το δολοφόνησαν έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Απόψε ήρθε η σειρά του να πέσει θύμα και αυτός δολοφονικής ενέδρας, έξω από το γυμναστήριο όπου γυμναζόταν στο Γαλάτσι.

Ο 44χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης δέχθηκε στο σώμα του τα βλήματα από τους επτά πυροβολισμούς που έριξε εναντίον του ο σωματώδης άνδρας με την μάσκα, που τον περίμενε έξω από το γυμναστήριο της οδού Εκάβης στο Γαλάτσι. Ο δράστης αμέσως μετά έτρεξε προς τον συνεργό του που τον περίμενε σε μία μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε η Ασφάλεια, προς την οδό Χριστιανουπόλεως και στην συνέχεια στην οδό Κυβέλης. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα της διαφυγής τω δολοφόνων του ο 44χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Τον περασμένο Μάρτιο μαζί με τον 58χρονο Μιχάλη Καπίρη, τον «Κεφάλα» όπως ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτας και της «προστασίας» σε καταστήματα, σταμάτησα βράδυ στην καντίνα που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Τατοΐου και Ιφιγενείας στη Μεταμόρφωση. Ο Χάρης Κοντογιώργης πήγε στην τουαλέτα και στο διάστημα που έλειψε δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μία μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού πλησίασαν τον «Κεφάλα» και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με τέσσερεις σφαίρες.

Ο 44χρονος πυγμάχος ήταν δίπλα στον «Κεφάλα» από νεαρός αθλητής της πυγμαχίας. Ο «παλιός» στον κόσμο της νύχτας τον πήρε δίπλα του και σύντομα έγινε το δεξί του χέρι. Μάλιστα τον φώναζε «θείο», γεγονός που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν πως ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν ανιψιός του «Κεφάλα». Κάτι που δεν ισχύει. Ήταν όμως ο διάδοχος του στην προστασία καταστημάτων και ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έβγαινε μπροστά, που εμφανιζόταν σε όλες τις δοσοληψίες που είχε η ομάδα του Μιχάλη Καπίρη.

Ο Κοντογιώργης το 2013 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παράνομη οπλοφορία και υπόθεση συμπλοκής μέσα σε καφετέρια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την νέα αυτή δολοφονία ανθρώπου που είναι χαρακτηρισμένος ως μέλος ομάδας «μπράβων», την εξετάζουν σε άμεση συνάρτηση με αυτή του «Κεφάλα», και σε πρώτη φάση την εντάσου στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των «νονών» της Αθηναϊκής νύχτας τα τελευταία χρόνια, πόλεμος που έχει προκαλέσει δεκάδες θύματα.

Του Θάνου Σωτήρη