Τσαντάκηδες με τακτική… παλαιών τρομοκρατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. (ΦΩΤΟ)

Τι σχέση μπορεί να έχει μια σπείρα τσαντάκηδων με… τρομοκράτες περασμένων δεκαετιών; Τότε που οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αναρτούσαν τις προκηρύξεις στο διαδίκτυο αλλά τις έστελναν στις εφημερίδες και τις άφηναν σε φακέλους είτε σε παγκάκια πάρκων είτε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Και όμως…

Η σπείρα που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες μέρες, μετά από συνεργασία αστυνομικών από την Βορειοανατολική και την Δυτική Αττική, είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών από τις αρχές καλοκαιριού. Τα μέλη της όμως δεν φαντάζονταν ότι κάποιος τους… παρακολουθούσε και συγκέντρωνε στοιχεία για την δράση τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr, όλα ξεκίνησαν ότι ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και τους είπε ότι «σε ένα παγκάκι σε συγκεκριμένο πάρκο του Αμαρουσίου είχε βάλει σε έναν χάρτινο φακέλου ένα CD, στον οποίο έχουν καταγραφεί φωτογραφίες δραστών που διαπράττουν ληστείες με τη μέθοδο της αρπαγής τσαντών, καθώς και της μοτοσικλέτας τους». Στην αρχή οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι ήταν κάποιου είδους φάρσα αλλά «δεν μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε καθώς η συγκεκριμένη σπείρα μας είχε ταλαιπωρήσει και ο τρόπος δράσης της μας είχε μπερδέψει» λέει αστυνομικός από την Βορειοανατολική Αττική που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τον φάκελο εντόπισαν ένα cd στο οποίο «βρίσκονταν αποθηκευμένες πέντε φωτογραφίες, στις οποίες είχαν καταγραφεί δύο άγνωστοι άνδρες και μία μοτοσικλέτα συγκεκριμένης μάρκας, χρώματος ασημί», η οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα ανήκε σε έναν από τους συλληφθέντες ο οποίος όμως φρόντιζε κάθε φορά να της αλλάζει κάποιο χαρακτηριστικό. «Έβαζε και έβγαζε μια μπαγκαζιέρα ή άλλαζαν τα κράνη από χτύπημα σε χτύπημα που έκαναν. Κάθε μέρα μπορεί να έκαναν 3-4 τσαντιές» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Οι δράστες μετά τις επιθέσεις του πήγαιναν σε ερημικά σημεία και έκαναν την… μοιρασιά της λεία τους ενώ έψαχναν σαν… τρελοί τους κωδικούς PIN που ενδεχομένως τα θύματα να είχαν γράψει σε κάποιο… χαρτάκι ή σε έναν μικρό τηλεφωνικό κατάλογο. Μόλις τον έβρισκαν έτρεχαν στην πιο κοντινή τράπεζα και έκαναν αναλήψεις χρημάτων.

Οι δυο νεαροί συλληφθέντες κατηγορούνται συνολικά για 36 επιθέσεις σε βάρος γυναικών ενώ σε πέντε από αυτές έριξαν στο δρόμο τα θύματα τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Σε μια περίπτωση, το θύμα ήταν μια 38χρονη γυναίκα η οποία ήταν έγκυος 5 μηνών. «Ευτυχώς η κοπέλα δεν είχε κάποιο πρόβλημα με το μωρό της ωστόσο χτύπησε στο δεξί χέρι και την κοιλιά της» λέει αστυνομικός από την Βορειοανατολική Αττική. Σε άλλη περίπτωση, άρπαξαν την τσάντα μια γυναίκας με το ιλιγγιώδες ποσό των… πέντε ευρώ.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου είχαν σημειωθεί και τα περισσότερα χτυπήματα, κατάφεραν τελικά να περάσουν χειροπέδες στον 40χρονο και στον 29χρονο Αλβανό συνεργό του ενώ όπως διαπίστωσαν είχαν «βαρύ» ποινικό παρελθόν.