Ψάχνουν τις γιάφκες και τους συνεργούς του “τοξοβόλου του Συντάγματος”

Στα πλαστά δελτία ταυτότητας που είχαν μαζί τους, «ποντάρουν» οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να ανακαλύψουν τα οικήματα που χρησιμοποιούσαν ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης πάνοπλοι στην Αγία Παρασκευή.

Με αυτό το στόχο αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα οι ταυτότητες αυτές, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των οικημάτων που τα είχαν νοικιάσει σε αυτούς να εμφανιστούν και οι αστυνομικοί να καταλήξουν στις κλειδαριές που αντιστοιχούν τα πέντε κλειδιά που είχε στην κατοχή της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και συνεργός της Πόλας Ρούπα στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτης από τον Κορυδαλλό, κατά δήλωσή της.

Ξεκινώντας την αλυσίδα των ερευνών, που οδήγησαν στην επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή, από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, όπου βρέθηκε γενετικό υλικό του Γιάννη Μιχαηλίδη, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν δύο ακόμη άνδρες οι οποίοι ήταν μαζί του στην ληστεία αυτή, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, και θεωρούνται μέλη και αυτοί της ομάδας που είχε συγκροτηθεί μετά την απόδραση των Μιχαηλίδη και Αθανασοπούλου, τον Ιούνιο του 2019.

Ένας ακόμη άνδρας εμφανίζεται και σε περιστατικό που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου και πάλι «πρωταγωνιστεί» ο Μιχαηλίδης και πιθανότατα η Αθανασοπούλου.

Τότε ένα τζίπ στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε σε χαντάκι. Αστυνομικός που υπηρετεί σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και έτυχε να περνά ένστολος από το σημείο, σταμάτησε να βοηθήσει. Οι δύο άνδρες τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων, του πήραν το κινητό τηλέφωνό του και τον κλείδωσαν στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του. Το κλεμμένο τζίπ στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε μέρες αργότερα σε χαράδρα στην περιοχή του Μπράλου, όπου το πέταξαν οι δράστες. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν και σε αυτή την περίπτωση στοιχεία για την παρουσία του Μιχαηλίδη, και θεωρούν πως οι δύο άνδρες και η γυναίκα τους επεισοδίου στην Αρναία, σκόπευσαν να διαπράξουν ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της περιοχής.

Για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα εκτός Αττικής, εκτιμούν τα ίδια στελέχη της Αστυνομίας, ότι είχαν ξεκινήσει οι τρείς που συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, όμως –όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης- αποφάσισαν να τους συλλάβουν άμεσα γιατί  εκτιμούσαν ότι ήταν βαριά οπλισμένοι δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν την πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης με αστυνομικούς σε κάποιο τυχαίο έλεγχο.