Επτά παράνομοι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι και κρυμμένοι επιμελώς σε ένα φορτηγό που το βράδυ της Τετάρτης (19/3) έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά με τον οδηγό του φορτηγού.
Με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων εντοπίστηκαν οι παράνομοι μετανάστες και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον διακινητή.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
Βραδινές ώρες της 19/20-3-2025 ο διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι στο ρυμουλκούμενο ήταν επιμελώς κρυμμένοι επτά -7- μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.