Του Θάνου Σωτήρη
Τα ίδια πρόσωπα αποδεικνύεται ότι συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί, σε κάθε επιχείρηση που πραγματοποιούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, για να αντιμετωπίσουν την διακίνηση ναρκωτικών.
Στις πιάτσες που έχουν δημιουργηθεί εκεί, «κουμάντο» κάνουν μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, η ηλικία των οποίων ξεκινάει από τα 17 και φτάνει μέχρι τα 30 χρόνια.
Το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα ολοκλήρωσαν στα τέλη Ιουλίου μια σπονδυλωτή επιχείρηση, στην οποία προχώρησαν μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών που ζουν στην περιοχή, κάποιες από τις οποίες απεστάλησαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια πότε, πως και που λειτουργούσαν τα «παζάρια» των ναρκωτικών κάτω από τα σπίτια τους.
Οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση χαρτογράφησαν όλα αυτά τα σημεία και στην συνέχεια ακόμη και με drone κατέγραψαν πρόσωπα, συμπεριφορές και συνήθειες, έτσι ώστε να έχουν όλα τα δεδομένα και να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές συλλήψεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το astinomiko.gr.
Μάλιστα στην δικογραφία υπάρχει και φωτογραφία του αστυνομικού drone που χρησιμοποιήθηκε.
Τελικά όταν ολοκληρώθηκε ολόκληρη η επιχείρηση, στα χέρια των στελεχών της Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν 13 νέοι από το Αφγανιστάν το Πακιστάν και το Ιράν, ενώ στην δικογραφία κατηγορούνται τέσσερις ακόμη αλλοδαποί που ήδη εκτίουν ποινές για άλλες υποθέσεις, αλλά και 16 ακόμη που αναζητούνται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 137 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 498 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κενές συσκευασίες για ναρκωτικές ουσίες και 2 κλομπ.
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι το ότι από τους 33 συνολικά κατηγορούμενους, οι 26 έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και ληστείες, κάποιοι από αυτούς μάλιστα από έξι μέχρι και οκτώ(!) φορές. Παρόλα αυτά όμως κυκλοφορούσαν κανονικά, ελεύθεροι, έχοντας στην τσέπη και την κάρτα αιτούντος άσυλο.
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και συνάδελφοί τους που πραγματοποιούν περιπολίες σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρουν πως πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αλλοδαπών που όσες συλλήψεις και να γίνουν δεν αποδυναμώνονται, και γιατί αφήνονται ελεύθεροι αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί για να τους αντικαταστήσουν.
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr, υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια των διωκτικών αρχών να γιγαντώσουν ξεχωριστές πιθανόν (και όχι από όλους που αποδίδονται) διακινητικές πράξεις από τοξικομανείς και να «ανακαλύψουν» ομαδοποιημένες συμπεριφορές στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης! Πάντα τα δικαστήρια βρίσκουν τη σωστή λύση και αποδίδουν αυτά που πρέπει! Το ίδιο πιστεύουμε θα γίνει και στην υπόθεση αυτή».