«Καταφύγιο» στον Πειραιά, στο σπίτι μίας φίλης του είχε βρει όλες αυτές τις ημέρες ο πωλητής περιοδικού δρόμου, που ήταν ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει ενδεχομένως για λογαριασμό τρίτου μέσω Airbnb τη γιάφκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ενορχηστρώθηκε η βομβιστική επίθεση έξω από τράπεζα της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, το πρόσωπο -κλειδί κρυβόταν σε σπίτι φίλης του στον Πειραιά. Ήδη, τον μετέφεραν ήδη στη Θεσσαλονίκη, αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εντοπίστηκε σήμερα και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής Τετάρτη 7-5 ο 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος σχετίζεται με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-5-2025 στη Θεσσαλονίκη.
Για τις αρχές ο 36χρονος αποτελεί το πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης, καθώς φέρεται να γνωρίζει πολλά και να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία γύρω από κατασκεύασε τη βόμβα, αλλά και ποιος έδωσε την εντολή για την τοποθέτησή της.
Το χρονικό της υπόθεσης και αναζήτησής του
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της πόλης αναζητούσαν εξ αρχής τον πωλητή περιοδικού δρόμου που έχει εξαφανιστεί από την Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το astinomiko.gr, πρόκειται για έναν 36χρονο ο οποίος, σύμφωνα με το “βιογραφικό” του γεννήθηκε στο Κερατσίνι και έκανε για χρόνια ευκαιριακές δουλειές. Ένα ατύχημα όμως του προκάλεσε προβλήματα υγείας και έτσι ξεκίνησε να πουλά το περιοδικό.
Για τις αρχές είναι πρόσωπο – κλειδί καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει νοικιάσει το διαμέρισμα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να είναι σίγουροι αν το έκανε ο ίδιος ή χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του.
“Από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει ο 36χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που προχώρησε στην ενοικίαση σπιτιού για λογαριασμό άλλων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να το έκανε και έναντι αμοιβής” λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.
“Θα πρέπει να μας πει αν ενοικίασε ο ίδιος το σπίτι ή του το ζήτησε τρίτο πρόσωπο και κυρίως ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, διαφορετικά εγκυμονεί ο κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπος με “βαρύ” κατηγορητήριο” καταλήγει ο αστυνομικός.