Ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών που διατηρούσαν καφέ και ψιλικατζίδικα είχε γίνει ένας 33χρονος ληστής στη Θεσσαλονίκη ο οποίος έπεσε στα της ΕΛΑΣ.
Μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες είχε εισβάλει με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του σε τουλάχιστον 7 καταστήματα.
Σε βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας απεικονίζεται ο 33χρονος αλλοδαπός να μπαίνει σε κατάστημα και με προτεταμένο το όπλο να ζητά σε έντονο ύφος τα χρήματα, ενώ δεν φαίνεται να ταράζεται από την παρουσία της πελάτισσας, η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη
Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα (3/3) το πρωί, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει άλλο ένα κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για οπλοφορία, οπλοχρησία και ληστεία κατά συρροή, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστειών σε καταστήματα καφέ-ψιλικά, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς και συνδυαστικής αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξε το Γραφείο Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε η εγκληματική δράση του κατηγορούμενου και η τέλεση -6- ληστειών και -1- απόπειρας ληστείας, αποκομίζοντας συνολικά -3.000- ευρώ περίπου.
Ο ανωτέρω, για να πετύχει τον σκοπό του, δρούσε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και διέπραττε τις ληστείες, με την απειλή αντικειμένου που προσομοίαζε με όπλο-πιστόλι, το οποίο είχε εντοπισθεί και κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο, μετά από διάπραξη ληστείας.
Για τον τερματισμό της δράσης του, δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακές ομάδες αστυνομικών, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, να τον εντοπίσουν πρώτες πρωινές ώρες, χθες Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025, μετά από απόπειρα ληστείας σε κατάστημα-καφέ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα, τα οποία φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.