Βρυχάται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να συντρίψει όλους τους «τρομοκράτες» στη Συρία.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στους βουλευτές του, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (15/1) πως η Τουρκία έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να συντρίψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, περιλαμβανομένων της πολιτοφυλακής των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα κάλεσε όλες τις χώρες «να πάρουν τα χέρια τους» από τη Συρία.
Τι είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του
Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η κουρδική πολιτοφυλακή YPG είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Συρία μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και πρόσθεσε πως η οργάνωση αυτή δεν θα μπορέσει να διαφύγει το αναπόφευκτο τέλος της, εκτός αν καταθέσει τα όπλα.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι, αν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αψηφήσει ενδεχόμενη έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να καταθέσει τα όπλα, η Τουρκία θα επιτύχει με άλλα μέσα το στόχο της να εξαλείψει την τρομοκρατία.
«Αν η οργάνωση κωφεύσει στην έκκληση αυτή και οι συνεργαζόμενες μ’ αυτήν ομάδες δεν λάβουν την αναμενόμενη απόφαση, θα πραγματοποιήσουμε το στόχο μας για μια Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία με άλλες μεθόδους», τόνισε ο Ερντογάν.