Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: Οι γιοι πετούσαν πέτρες από την ταράτσα της κατάληψης – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

ad πριν από την είδησηad πριν από την είδηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως οι δυο γιοι της οικογένειας βρίσκονταν στην ταράτσα της κατάληψης και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ ο δικηγόρος τους κατήγγειλε ότι χρειάστηκε παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για να επικοινωνήσει με τους εντολείς του αργά το βράδυ.

Χρονόπουλος: Οι συλληφθέντες ήταν αρχικά στην ταράτσα της κατάληψης

Ότι είχαν περάσει στην ταράτσα του σπιτιού τους από την ταράτσα της κατάληψης οι δύο συλληφθέντες γιοι της οικογένειας στο Κουκάκι, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, «αναγνωρίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ότι πέταγαν πέτρες από την ταράτσα της κατάληψης» και στη συνέχεια πέρασαν στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, το οποίο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν το πατρικό τους.

«Όμως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και θα εξεταστεί το γενετικό υλικό μέσα από την κατάληψη», συμπλήρωσε.

Ο Θοδωρής Χρονόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε χρήση βίας κατά τη σύλληψη των τριών μελών της οικογένειας. «Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση βία και είμαι απόλυτος σε αυτό», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως «η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς είναι ανάλογη με αυτήν των ατόμων που επρόκειτο να συλληφθούν».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Καλλιακμάνης, τόνισε πως «καταρρίπτονται ένα- ένα τα όσο λέγονται», φέρνοντας ως παράδειγμα του ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία ότι, αρχικά είχε ειπωθεί ότι σε φωτογραφία από την επιχείρηση ήταν γυναίκα με κουκούλα, ενώ επρόκειτο για άνδρα και το ένδυμα ήταν η μπλούζα του.

Περιγράφοντας το πώς έγινε η επαφή με την οικογένεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως «σε πρώτη φάση έγινε επικοινωνία με τον πατέρα, ρωτώντας τον αν υπάρχει επικοινωνία με το διπλανό κτίριο. Σε δεύτερη φάση εμφανίστηκε η γυναίκα της οικογένειας, με παρουσία εισαγγελέα και ζητήσαμε να περάσουμε στο σπίτι».

Διαφορετική ήταν ωστόσο η περιγραφή του δικηγόρου της οικογένειας, Θοδωρής Μαντάς, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και σε ταυτόχρονη σύνδεση με τον Θ. Χρονόπουλο.

Όπως εκείνος υποστηρίζει, «είχε προηγηθεί περιστατικό. Η ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να μπει στην κατάληψη, χωρίς να τα καταφέρει.

Ξημερώματα χτύπησε την πόρτα του όμορου κτηρίου, ώστε να περάσουν οι αστυνομικοί μέσα από το σπίτι στην ταράτσα του διπλανού σπιτιού. Τη στιγμή που χτυπά η Αστυνομία την πόρτα, είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά στο σπίτι τους.

«Δεν σας επιτρέπω την είσοδο στο σπίτι μου, φέρτε μου ένα χαρτί εισαγγελέα», υποστηρίζει ότι απάντησε ο πατέρας, που σύμφωνα με τον Θ.Μαντά, «δεν αρνήθηκε την είσοδο, αλλά ζήτησε- όπως προβλέπει η νομοθεσία -παρουσία ή εντολή εισαγγελέα».

«Πράγματι σε δεύτερο χρόνο άκουσαν ποδοβολητά στην ταράτσα, για να δουν τι συμβαίνει», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ απαντώντας στον ισχυρισμό της Αστυνομίας ότι ο εντολέας του επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού και ότι τα παιδιά ήταν στην ταράτσα της κατάληψης πετώντας πέτρες, απάντησε πως «μία φωτογραφία ή ένα βίντεο είναι 1000 λέξεις», «δείχνοντας» στην ουσία τις εικόνες από την επιχείρηση, αφού όπως λέει, σε βίντεο – αποκλειστικό του ΑΝΤ1 – οι δύο νεαροί δεν ήταν στην ταράτσα, αλλά στο μπαλκόνι της κατάληψης, όταν πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Ο ίδιος, επίσης, επικαλέστηκε την έκθεση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ως τόπος σύλληψης των δυο γιων της οικογένειας, η οικία τους.

Μαντάς: Είδα τους εντολείς μου με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Την παρεμπόδιση επικοινωνίας με τους εντολείς του από αστυνομικά όργανα, κατήγγειλε επίσης στον ΑΝΤ1 ο Θ.Μαντάς, που εξηγώντας ότι από τις 16:00 της Τετάρτης που οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις, υπήρχε και το δικαίωμα μεταξύ τους επικοινωνίας.

«Δεν μου έχει ξανατύχει να είμαι 1,5 ώρα στο πεζοδρόμιο στη ΓΑΔΑ χωρίς να έχω ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι κρατούμενοι», είπε τονίζοντας πως «χρειάστηκε παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να επικοινωνήσω με τους εντολείς μου».

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ