Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που λειτουργούσε ως καρτέλ εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.
Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης είναι ένας 27χρονος Κρητικός ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα ενώ τα μέλη του κυκλώματος είναι από 19 έως 32 χρόνων.
Συνελήφθησαν 15 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 112 ακόμα ατόμων κατηγορουμένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης
Σύμφωνα με το cretapost, στις 27 Δεκεμβρίου 2024 οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 24χρονο και έναν 19χρονο, οι οποίοι διατηρούσαν μία γκαρσονιέρα στην περιοχή της Θερίσου στο Ηράκλειο όπου υπήρχαν μέσα ναρκωτικά και μετρητά. Οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν μισό κιλό κοκαΐνης, ένα κιλό χασίς και 17.000 ευρώ σε μετρητά. Και οι δύο προφυλακίστηκαν έπειτα από τις απολογίες τους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Αυτή η υπόθεση φαίνεται πως ήταν η αρχή για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης. Οι αρχές ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες και διαπίστωσαν πως οι δύο αυτοί νεαροί φαίνεται πως ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας.
27χρονος ο «εγκέφαλος»
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να είχαν διακριτούς ρόλους με τον 27χρονο «εγκέφαλο» να κινεί τα νήματα από την Αθήνα όπου δραστηριοποιούνταν τον τελευταίο καιρό. Ενώ σημαντική ήταν και η δράση του αδερφού του, 19 χρονών, που έμενε στο Ηράκλειο και φαίνεται να είχε τον ρόλο του «ταμία» της οργάνωσης.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Η εμπεριστατωμένη και ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο και στη σύλληψη συνολικά -15- ατόμων (14 ημεδαπών ηλικίας 19 έως 32 ετών και 58χρονου αλλοδαπού) σε Ηράκλειο και Αττική. Δύο εκ των συλληφθέντων βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα για ομοειδής αδικήματα.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας και με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι 27χρονος ημεδαπός είχε συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους για τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και κυρίως κοκαΐνης στο Ηράκλειο.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκαν χθες (20.02.2025) το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και Αττική στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επικουρούμενες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αθηνών για τις έρευνες στην Αττική.
Κατά τη διάρκεια των ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίσθηκαν σε περιοχές της Αττικής το ηγετικό μέλος και δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας και στο Ηράκλειο οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες ενώ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε χώρους που χρησιμοποιούν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- 1 κιλό και 80 γραμμάρια κοκαΐνης,
- το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα,
- -65- γραμμάρια κάνναβης,
- -7-οχήματα,
- -5- ζυγαριές,
- -18- κινητά,
- -2- αυτοσχέδια τσιγάρα,
- -μεταλλικό γκλόπ και 2 σιδηρογροθιές,
- πλήθος από σημειώσεις
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε βάρος 112 επιπλέον ατόμων.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.