Ηλεκτρικά πατίνια: Έρχονται τέλη στάθμευσης και πρόστιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήρθε η ώρα των τελών και των προστίμων. Η Θεσσαλονίκη, ο πρώτος δήμος της χώρας που φιλοξένησε ηλεκτρικά πατίνια, γίνεται και ο πρώτος που επιχειρεί να ρυθμίσει οριστικά την κυκλοφορία τους, χαρακτηρίζοντάς την ανεξέλεγκτη.

Στους δρόμους της συμπρωτεύουσας βρίσκονται 2.000 πατίνια τα οποία καταλαμβάνουν 1.000 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν ανασυρθεί από τον Θερμαϊκό περισσότερα από 80 μικροοχήματα που κάποιοι έριξαν στη θάλασσα.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τους αρμοδίους στην απόφαση να επιβάλουν χρηματικές ποινές και να καθιερώσουν τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου στις δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη.

Στις άμεσες κινήσεις του Δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία προκαθορισμένων χώρων στάθμευσης των πατινιών από όπου και θα μπορούν να τα ενοικιάζουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον η «αταξία» συνεχιστεί ο Δήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επίδοση προστίμων, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Τα πατίνια αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, επεκτάθηκαν γρήγορα στην Αθήνα όμως τα συχνά ατυχήματα, οι διαμαρτυρίες για συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ και τα εγκαταλελειμμένα μικροοχήματα σχεδόν παντού στις πόλεις έφεραν τον διχασμό καθώς δεν υπήρχε ένα σχετικό πλαίσιο λειτουργίας της ασφάλειας.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ