Ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του Ηρακλείου οδηγήθηκαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας (27/1) , η 26χρονη μητέρα του κακοποιημένου 3χρονου αγοριού και ο 44χρονος σύντροφός της. Όπως έγραψε το astinomiko.gr, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του μικρούλη που νοσηλεύεται από χθες Κυριακή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά από βαριά χτυπήματα που δέχθηκε.
Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη το παιδί φτάνοντας στο Νοσοκομείο είχε βαριά κλινική εικόνα.
” Μετά τις εξετάσεις πού έγιναν, βρέθηκε ένα μεγάλο υποσκληρίδιο αιμάτωμα, οδηγήθηκε επειγόντως το χειρουργείο, έγινε παροχέτευση του αιματώματος και το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με την κατάσταση του σήμερα να είναι εξαιρετικά βαριά” είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Χαλκιαδάκης , συμπληρώνοντας ότι ο ιατροδικαστής έχει ήδη κάνει την εκθεσή του. “Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο” διευκρίνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.
Το τριών ετών αγοράκι μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το σπίτι που διέμενε στη Θέρισο Ηρακλείου μετά από κλήση που έγινε από περίοικους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την έρευνα που έγινε στην οικία που διέμενε το παιδί με την 26χρονη μητέρα του και το 44χρονο σύντροφό της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, τμήμα κυνηγετικού όπλου, ένα ξύλινο ρόπαλο και ναρκωτικά χάπια για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή.
Η σύλληψη τους έγινε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, έκθεση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ανηλίκου. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.
O 44χρονος αυτοχαρακτηρίζεται «killer»
Ο 44χρονος άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές από το παρελθόν καθώς είχε απασχολήσει την τοπική Αστυνομία. Έχει ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο ενώ στο προφίλ του στα social media χαρακτηρίζει τον εαυτό του “killer”.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθησαν την Κυριακή (26.01.2025) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, δυο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, έκθεση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ανηλίκου .
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
- αεροβόλο όπλο
- τμήμα κυνηγετικού όπλου
- ξύλινο ρόπαλο
- ναρκωτικά χάπια για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή
Ανήλικος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.