Την έκρηξη της μητέρας του δολοφονημένου μουσικού Πάυλου Φύσσα, Μάγδας, προκάλεσε σήμερα λίγο πριν την έναρξη της απολογίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής αυγής Γ. Γερμενή, όταν η συνήγορος του, Βάσω Πανταζή έκανε δήλωση προς το δικαστήριο, ότι ο εντολέας της δέχθηκε επίθεση από το ακροατήριο λίγο πριν την έναρξη της δίκης.
Η Μάγδα Φύσσα, αμέσως σηκώθηκε όρθια από τις θέσεις του ακροατηρίου φωνάζοντας: «Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι…»
Πρόεδρος: Αν έγινε εκτός της αιθούσης το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο.
Συνήγορος: Είναι οι αστυνομικοί εδώ… Είμαστε μία αστική δημοκρατία, όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες…
Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προέδρου και την έναρξη της απολογίας του Γερμενή ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Καιάδας».
Νωρίτερα το πρωί προηγήθηκε η απολογία του πρώην επίσης βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής δηλώντας παράλληλα πλήρη άγνοια για παράνομες πράξεις στελεχών του κόμματος.
Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που συνεδριάζει σήμερα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε αθώος. “Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου», είπε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και όπως ισχυρίσθηκε στην απόφαση του αυτή τον οδήγησαν η δολοφονία του Πάυλου Φύσσα και η επίθεση χρυσαυγιτών κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
«Γιατί σκοτώσατε το παιδί μου»
Ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ακόμα ότι το κόμμα της Χρυσής αυγής δεν έχει μηχανισμούς για να απομακρύνει άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθουν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους». Για τη δολοφονία του μουσικού υποστήριξε ότι υπήρχε μία είκονα ότι ήταν προβοκάτσια, από κάποιον που είχε παρεισφρήσει στο κίνημα για να γίνει αυτό το “συμβάν” όπως το αποκάλεσε. “Στα πηγαδάκια όλοι τότε ήταν σκεπτικοί”, υποστήριξε.
Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;
Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.
Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Χρ. Αλεξόπουλος δήλωσε: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό τι μπορώ από αυτά.
Εκείνη τη στιγμή η Μάγδα Φύσσα τον ρώτησε με απορημένη από το ακροατήριο: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;
Αντίθετος με τον μιλιταρισμό
Αναφερόμενος ο κατηγορούμενος στα κακώς κείμενα της χρυσής αυγής είπε: «Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει. Υπήρχε πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα» είπε και έφερε σαν παράδειγμα τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού όπως τόνισε «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα».
Κατηγορούμενος: Με έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με τον μιλιταρισμό.
Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;
Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της ΧΑ σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ.
Μάλιστα ο κατηγορούμενος είπε ότι τον όρο τάγματα εφόδου τον άκουσε πρώτη φορά στην τηλεόραση και ποτέ από τους χώρους της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα υποστήριξε ότι το όνομά του «πέρασε» στο ψηφοδέλτιο χωρίς την συγκατάθεση της κεντρικής επιτροπής, ενώ τις γραμμές του κόμματος τις έμαθε από τις εφημερίδες της Χρυσής Αυγής.
Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο είπε ότι τον γνώρισε μετά την εκλογή του ως βουλευτής το 2012 και τότε η Πρόεδρος τον ρώτησε: Το θεωρείται λογικό ότι γνωρίσατε το γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;
Κατηγορούμενος: Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεγήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα.
Στη συνέχεια ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος δέχθηκε απειλές μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, είπε για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής ότι “δεν το διάβασα. Του έριξα μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχε να εισφέρω;» αναρωτήθηκε. Όσο για το καταστατικό που έχει κατατεθεί από το δημοσιογράφο Δημ. Ψαρρά ως το πραγματικό είπε: «Κάποιος το έφτιαξε, δεν ξέρω ποιος και δεν ξερω γιατί. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου».
Για τον οξύ πολιτικό λόγο: Υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε κάνει λίγες ομιλίες, στις οποίες -όπως επεσήμανε- είχε παρεκτραπεί και ο ίδιος. «Έχω καταραστεί το Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδέλφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» εξήγησε.
Πηγή: dikastiko.gr