Προειδοποιεί για άτακτο Brexit η αντιτρομοκρατική: Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άτακτο Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να χάσει την πρόσβασή της σε ευρωπαϊκά δεδομένα για δράστες σοβαρών εγκλημάτων, καταφέροντας πλήγμα στην ασφάλεια από την 31η Οκτωβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας.

Ο Νιλ Μπάσου δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η αστυνομία θα χάσει την πρόσβαση σε δεδομένα μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης Σένγκεν, σε καταλόγους με ονόματα επιβατών καθώς τη δυνατότητα να κάνει χρήση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

«Θα δημιουργούσε έναν άμεσο κίνδυνο να μπορούν να έρθουν σε αυτή τη χώρα άνθρωποι που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, που είτε καταζητούνται είτε έχουν διαπράξει κατ’ εξακολούθηση και σοβαρά εγκλήματα σε αυτή τη χώρα, και εμείς δεν θα το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Μπάσου. «Δημιουργεί αυτό τον κίνδυνο».

«Θα υπάρχει και πάλι μεγάλη ανησυχία. Θα υπάρχει κάποιο πλήγμα στην ασφάλειά μας. Δεν μπορώ να το βάλω σε κάποια κλίμακα αυτό».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θέλει να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, αλλά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου άνευ συμφωνίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, και ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για την αναταραχή που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

«Μπορούμε να τις περιορίσουμε (τις αρνητικές επιπτώσεις), αλλά θα είναι πιο αργά συστήματα», δήλωσε ο Μπάσου. «Αυτά τα συστήματα και τα εργαλεία αναπτύχθηκαν στην ΕΕ για έναν πολύ καλό λόγο. Είναι πολύ καλά. Στην περίπτωση μη συμφωνίας, θα τα χάσουμε όλα αυτά. Θα πρέπει να το διαπραγματευθούμε εκ νέου».

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ