Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πτώσης του ασανσέρ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/1) έγινε γνωστό ότι, με εντολή εισαγγελέα αναζητείται από την αστυνομία αυτή τη στιγμή, ο τελευταίος συντηρητής του ανελκυστήρια που έπεσε προκειμένου να συλληφθεί.
Όπως έγραψε το astinomiko.gr, από την πτώση τραυματίστηκαν 4 άτομα ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
«Το μεσημέρι, υπήρξε ατύχημα στον ανελκυστήρα Νο 6. Αναφορικά με το συμβάν, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
- Στον ανελκυστήρα βρίσκονταν τέσσερα άτομα, ένας ασθενής, ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο και η συνοδός του, μαζί με δύο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου.
- Οι ασθενείς εξετάσθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο διαπίστωσε ότι φέρουν ελάσσονες κακώσεις και βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
- Ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας. Οι τελευταίες δύο συντηρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 02 & 19-12-2024 και η σύμβαση συντήρησης των ανελκυστήρων είναι σε ισχύ.
- Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 1η ΥΠΕ.
Το χρονικό
Το μεσημέρι της Πέμπτης τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όταν έπεσε ασανσέρ καθώς κόπηκε το συρματόσχοινο.
Τραυματίες είναι δύο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου, ένας ασθενής σε φορείο και ένας συνοδός.