Συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του στο Ίνσμπρουκ ο Αυστριακός επιχειρηματίας, πρώην επικεφαλής του ομίλου ακινήτων Signa, Ρενέ Μπένκο. Η χρεοκοπία της εταιρίας του θεωρείται η μεγαλύτερη στην οικονομική ιστορία της Ευρώπης.
Ερευνάται για απάτη και την υποψία της δόλιας χρεοκοπίας
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Krone», ο 47χρονος επιχειρηματίας ερευνάται στην Αυστρία, στην Γερμανία, στην Ιταλία και στο Λιχτενστάιν για απάτη και πολλά αδικήματα αφερεγγυότητας, με τα χρέη του να έχουν φθάσει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η εισαγγελία της Βιέννης τον ερευνά επίσης με την υποψία της δόλιας χρεοκοπίας.
Τα εμβληματικά ακίνητα του ομίλου Signa
Ο όμιλος Signa κατείχε ακίνητα όπως τα εμπορικά κέντρα πολυτελείας KaDeWe στο Βερολίνο και Oberpollinger στο Μόναχο, το Kunstforum και το ξενοδοχείο Park Hyatt στο “χρυσό τετράγωνο” της Βιέννης, το Selfridges στην Βρετανία, τα καταστήματα εμπορικών ειδών SportScheck, ακόμη και μεγάλο ποσοστό του εμβληματικού Chrysler Building στη Νέα Υόρκη.