Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες από την δικαστική απόφαση για την μεγάλη υπόθεση ανακάλυψης φυτειών κάνναβης σε Αττική, Αρκαδία και Κορινθία.
Συγκεκριμένα, μετά τις απολογίες δέκα συλληφθέντων, και παρά τον εντοπισμό εκατοντάδων δενδρυλλίων χασίς αλλά και των πλήρως οργανωμένων φυτειών, να προφυλακιστεί μόνο… ένας! Την ίδια, ώρα νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μια δικογραφία με τεράστιες ελλείψεις, κάτι που δεν συνηθίζεται από την Δίωξη Ναρκωτικών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, μιας εκ των κατηγορούμενων γυναικών που αφέθηκε ελεύθερη, Ιωάννης Γλύκας μιλώντας στο astinomiko.gr, επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια δικογραφία χωρίς αρχή, μέση και τέλος και κυρίως χωρίς αποδεικτικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε έστω να προβληματίσει τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές. Ένα ευρύ κατηγορητήριο, το οποίο αποδόθηκε με ευκολία και βασίστηκε αφενός σε προσωπικές σχέσεις των κατηγορουμένων συμπαρασύροντας τους οικείους αυτών και αφετέρου σε συνομιλίες, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στη δικογραφία και για τις οποίες οι κατηγορούμενοι έπρεπε να λογοδοτήσουν. Φαινόμενο εντυπωσιακό για τη Δίωξη Ναρκωτικών και το έργο, το οποίο αναμφισβήτητα επιτελεί. Η εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερη καθώς ήταν εμπλεκόμενη αποκλειστικά και μόνο λόγω της προσωπικής σχέσης της με συγκατηγορούμενο της, κάτι που αναδείχθηκε επαρκώς αποδομώντας πλήρως τις σε βάρος της κατηγορίες, οι οποίες ήταν προϊόν εκτίμησης και όχι ενδείξεων ενοχής της».
Στελέχη της Δίωξης ναρκωτικών δήλωναν προβληματισμένοι από την εξέλιξη ενώ έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση της ανακρίτριας η οποία χειρίζεται, κυρίως δικογραφίες ανηλίκων και όχι ναρκωτικών. Η υπόθεση ανατέθηκε σε εκείνη διότι ένας από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικος με αποτέλεσμα να «συμπαρασύρει» και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κάποιες φορές κωδικές ονομασίες όταν μιλούσαν για τις ποσότητες κάνναβης.
Συγκεκριμένα, το ένα κιλό το αποκαλούσαν «μια μεγάλη κόρη», «μια ώρα» ή «ένα» ενώ η τιμή που πουλούσαν σε περιοχές της Αττικής και της Λάρισας έφτανε τις τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Τα κέρδη, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, «που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων θα κυμαίνοντο από -1.500.000- έως -1.800.000- ευρώ».
Αυτό έδινε την άνεση στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος να δίνουν πολλά χρήματα και στους συνεργούς τους. Ένας από αυτούς, όπως περιγράφονται στα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της ανακρίτριας, «θα κέρδιζε 20 χιλιάδες ευρώ για πέντε μήνες δουλειάς σε μια από τις φυτείες. Τέλος, είναι χαρακτηριστικά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν οι συλληφθέντες. Πριν πάνε σε μια από τις φυτείες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, έδιναν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα διαβατήρια τους στον φερόμενο «αρχηγό» ώστε να τα παραδώσει σε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.