Η Δικαιοσύνη απεφάνθη! Ο υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορούνταν για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και επιπλέον χρηματική ποινή 5.000 ευρώ
Σύμφωνα με απόφαση τού Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο 50χρονος διέθετε παράνομο λογισμικό, με το οποίο διαμοίραζε τηλεοπτικό σήμα σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα επιπλέον εισόδημα.
Διαφήμιζε την παρανομία του σε σελίδα πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης
Ο ίδιος φαίνεται να «διαφήμιζε» τις υπηρεσίες του μέσω σελίδας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραπέμποντας τους “πελάτες” του ως προς την καταβολή της αμοιβής του σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα οικονομικών συναλλαγών.
Αρνήθηκε την κατηγορία
Απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι λόγω των τεχνικών του γνώσεων αναλάμβανε να επιδιορθώσει υπολογιστές και ρολόγια.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο θεωρώντας ότι τέλεσε την πράξη του κατ΄ εξακολούθηση (η υπόθεση αφορούσε την περίοδο 2011/12) και σε εμπορική κλίμακα, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή του σε εξαγοράσιμη (προς 5 ευρώ ημερησίως).