Σε κατάσταση εμφράγματος βρίσκονται τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα, από την στιγμή που έγινε γνωστή η αμερικανική πυραυλική επίθεση με στόχο τον Ιρανό Υποστράτηγο Κασέμ Σολεϊμανί, στην Βαγδάτη.
Η άμεση επιθετική αντίδραση της Τεχεράνης που έκανε λόγο για αντίποινα, αλλά και το γεγονός πως στο κάδρο των αντιπάλων βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ, ενεργοποίησε πρωτόκολλα ασφαλείας αφού εν δυνάμει ύποπτοι για κάποια ενέργεια εναντίον στόχων συμφερόντων των δύο αυτών χωρών, δεν είναι μόνο Ιρανοί πολίτες αλλά ακραίοι Ισλαμιστές οποιασδήποτε εθνικότητας και τόπου διαμονής.
Τέτοιου είδους πρωτόκολλα ασφαλείας και απόρρητοι φάκελοι ενεργειών, έχουν καταρτιστεί εδώ και χρόνια, τόσο από τις ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από την ΕΥΠ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία και το Βέλγιο.
Από την ημέρα του θανάτου του Σολεϊμανί στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν τρία συγκεκριμένα πρωτόκολλα, όχι γιατί υπήρχαν πληροφορίες ή ενδείξεις πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χτύπημα κατά συγκεκριμένου στόχου, όταν μάλιστα ιστορικά αραβικές ή άλλες μουσουλμανικές οργανώσεις δεν θέλουν να πραγματοποιούν επιθέσεις στην χώρα μας, αλλά διότι ο μεγάλος αριθμός Μουσουλμάνων μεταναστών που βρίσκονται απλωμένοι σε όλη την επικράτεια -είτε σε κέντρα υποδοχής είτε ελεύθεροι σε πόλεις- δεν έχει σε καμία περίπτωση χαρτογραφηθεί από πλευράς «φονταμενταλιστικής επικινδυνότητας».
Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην Realnews στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών, «το μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει από έναν αυτόνομο ακραίο Μουσουλμάνο που θα θελήσει να εκδικηθεί σε προσωπικό επίπεδο τον θάνατο του Σολεϊμανί, παρά από μια οργανωμένη κρατική ή όχι ομάδα τρομοκρατών». Και αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστυνομίες όλων των δυτικών χωρών, οι οποίες από την πρώτη στιγμή της αμερικανικής επίθεσης στην Βαγδάτη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών.
Στην Αθήνα το πρώτο πρωτόκολλο ασφαλείας που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, αφορά «στόχους» που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Και αυτοί οι στόχοι είναι τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και κτήρια και υποδομές. Πρώτοι στην λίστα που καταρτίστηκε είναι οι διπλωμάτες των δύο χωρών που υπηρετούν στην χώρα μας, υπάλληλοι των πρεσβειών και των προξενείων, Αμερικανοί και Ισραηλινοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς και στελέχη Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν στην χώρα μας.
Μια δεύτερη λίστα περιλαμβάνει όλα τα κτήρια που χρησιμοποιούνται από τις διπλωματικές αποστολές και τις επιχειρηματικές ομάδες, τόσο αυτά που είναι οι έδρες τους, δηλαδή Πρεσβείες, Προξενεία και εταιρίες, όσο και οι κατοικίες των υψηλόβαθμων στελεχών τους.
Όλοι αυτοί οι «στόχοι» έχουν χαρτογραφηθεί, και ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας που τους έχουν δώσει οι αναλυτές των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, φυλάσσονται ή επιτηρούνται, είτε από μόνιμη ομάδα αστυνομικών, είτε με σχεδιασμένο πλέγμα περιπολιών από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ένα ακραίο ενδεχόμενη οποιουδήποτε είδους επίθεσης.
Το δεύτερο πρωτόκολλο, που σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη είναι και το δυσκολότερο μέρος του σχεδιασμού, είναι ουσιαστικά ένα «σκανάρισμα» όσων αλλοδαπών βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα. Στόχος είναι να εντοπίζονται άτομα που εκδηλώνουν ακραία συμπεριφορά σε σχέση με τον θάνατο του Ιρανού Στρατηγού, κάτι που είχε γίνει και στο παρελθόν σε κάποιες περιπτώσεις, και μάλιστα με θετικό αποτέλεσμα αφού είχαν εντοπιστεί κυρίως νεαροί που προπαγάνδιζαν υπέρ της δράσης του ISIS. Το έργο αυτό το έχουν αναλάβει παράλληλα και σε συνεργασία κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, τα στελέχη των οποίων διαθέτουν ήδη «επαφές και δυνατότητες συλλογής πληροφοριών», όχι μόνο στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων που διαμένουν μεγάλες ομάδες αλλοδαπών.
Το τρίτο πρωτόκολλο που ενεργοποιήθηκε αφορά τα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, από την περίοδο που ξεκίνησε η μεγάλη προσφυγική κρίση. Τα στελέχη και αυτών των κλιμακίων έχουν ήδη εκτεταμένα δίκτυα πληροφοριών εντός και εκτός συνόρων και αυτά εκμεταλλεύονται και σε αυτή την φάση που ο συναγερμός ασφαλείας είναι στο κόκκινο!
ΠΗΓΗ: Realnews