Το σπίτι του Χίτλερ μετατρέπεται σε αστυνομικό τμήμα

ad πριν από την είδησηad πριν από την είδηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αστυνομικό τμήμα θα μετατραπεί το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ, στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μετά από χρόνια διαμάχης για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να γίνει σημείο τουλάχιστον συγκέντρωσης νεοναζί.

Το αυστριακό Κράτος αγόρασε πρόσφατα του σπίτι στο Μπρανάου (Branau), την πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ της χώρας, έχει ήδη γίνει πρόσκληση σε αρχιτέκτονες να καταθέσουν σχέδια για την ανακαίνιση του κτιρίου, όπου θα στεγαστεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Η μελλοντική χρήση του σπιτιού θα στείλει το αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι στο κτίριο αυτό δεν θα αναβιώσει η μνήμη του ναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Αρχιτέκτονες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να καταθέσουν τα σχέδιά τους για τον ανασχεδιασμό του κτιρίου αυτόν το μήνα, ενώ ομάδα ειδικών και δημοσίων υπαλλήλων θα επιλέξουν το σχέδιο μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Παρά το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία, η Βιέννη για δεκαετίες υποστήριζε ότι ήταν αυτή που έπεσε πρώτη θύμα του ναζισμού, ως μέρος της χιτλερικής Γερμανίας το 1938.

Πρόσφατες κυβερνήσεις, πάντως, αναγνώρισαν ότι οι Αυστριακοί  επίσης συμμετείχαν στα εγκλήματα των ναζί και ότι η αντίσταση στον Χίτλερ ήταν πολύ μικρή.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ