Σε «καβάτζα» για την αποθήκευση των ναρκωτικών είχαν μετατρέψει οι δύο συλληφθέντες ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη νοτιοανατολική Χίο.
Οι δύο δράστες αποθήκευαν σε αυτό το χώρο μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που ήταν έτοιμοι να σπρώξουν στην αγορά, αλλά -δυστυχώς γι αυτούς – δεν πρόλαβαν!
Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους 517 γραμμαρίων περίπου.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (13-04-2025) στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, -2- ημεδαποί, οι οποίοι είχαν κρύψει σε καβάτζα, σημαντική ποσότητα ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν κρυμμένες σε καβάτζα εγκαταλελειμμένου κτιρίου, σε περιοχή της νοτιοανατολικής Χίου, νάιλον συσκευασίες που περιείχαν, ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), βάρους -517- γραμμαρίων περίπου και κοκαΐνη βάρους -2- γραμμαρίων, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ναρκωτικά και τη ζυγαριά είχαν αποκρύψει εκεί, οι συλληφθέντες.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά καθώς και -2- κινητά των δραστών κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου.