Ακόμα και μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου τα δεκάδες θύματα έβλεπαν την φωτογραφία του ώστε να τον αναγνωρίσουν, τους προκαλούσε πανικό και ταραχή.
Ο 30χρονος είχε γίνει εφιάλτης για πολλούς ηλικιωμένους αλλά και πολύ πλούσιος καθώς η λεία που είχε αποσπάσει, σύμφωνα με τις αρχές, ξεπερνά τις 140 χιλιάδες ευρώ. Το astinomiko.gr ξετυλίγει την δράση του που εκτείνεται τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας συγκέντρωσαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες ο 30χρονος εμφανιζόταν σαν λογιστής, διεκπεραιωτής οικονομικών υποθέσεων, υποδιευθυντής τράπεζας και ασφαλιστής. «Πρόσεχε την εμφάνιση του και ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους ηλικιωμένους. Μιλούσε ακατάπαυστα στα θύματα του τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν γυναίκες. Μ αυτόν τον τρόπο, δεν τους έδινε χρόνο να αντιδράσουν σε όλες τις απίθανες δικαιολογίες που σκαρφιζόταν ώστε να τις πλησιάσει και να τον εμπιστευτούν» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας που γνωρίζει την υπόθεση.
Τα κόλπα που χρησιμοποιούσε ήταν εξαιρετικά ευφάνταστα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός ότι σε μια περίπτωση εμφανίστηκε σαν υποδιευθυντής τράπεζας και πήρε τρεις χιλιάδες ευρώ από το θύμα του για να του τα επιστρέψει σε καινούργια χαρτονομίσματα. Σε άλλη περίπτωση κατηγορείται ότι «έβαλε στο χέρι» κοσμήματα αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ και… πετάχτηκε για λίγο έξω για να βρει κάπου να τα ζυγίσει. Όμως ο 30χρονος, ήταν «επιστήμονας» στην απάτη… Κατάφερε να πείσει έναν 84χρονο μια ημέρα που έβρεχε, να τον μεταφέρει στο σπίτι του στο Χαϊδάρι με το αυτοκίνητο του. Εκεί περιμένοντας να πιει τον καφέ που του έφτιαχνε ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος, πήρε από ένα κουτί δέκα χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκε.
Ο 30χρονος όμως φαίνεται ότι είχε αδυναμία στα χρυσά κοσμήματα. Σε μια από τις υποθέσεις που κατηγορείται πήρε κοσμήματα αξίας πενήντα χιλιάδων ευρώ ενώ στο Ψυχικό μια γιαγιά έδωσε τα χρυσαφικά που φορούσε τάχα για να βοηθήσει την εγγονή της που είχε ανάγκη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ζητούσε από τα θύματα του να …φωτογραφίσει τα κοσμήματα και βέβαια γινόταν καπνός.
Οι συνεργοί του πολλές φορές τον ακολουθούσαν με άλλο αυτοκίνητο έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» ενώ ο ίδιος συνήθιζε να χρησιμοποιεί ένα παλιό όχημα με τα θύματα του να το περιγράφουν πότε μπλε, πότε σιέλ, πότε γκρι και πότε ασημί. «Είχε όμως μια χαρακτηριστική εξωτερική τάπα βενζίνης που μας βοήθησε να το ταυτοποιήσουμε» λέει στο astinomiko.gr ένας από τους αστυνομικούς που χειρίστηκε την υπόθεση. Η σύλληψη του 30χρονου, που στο παρελθόν εχει κατηγορηθεί τουλάχιστον πέντε φορές για απάτη, ήταν επεισοδιακή. Την περασμένη Δευτέρα αστυνομικοί τον εντόπισαν στο παρκινγκ σούπερ μάρκετ στην περιοχη του Μενιδίου και όταν θέλησαν να τον ακινητοποιήσουν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του κάνοντας όπισθεν και στη συνέχεια αντιστάθηκε σπρώχνοντας τους αστυνομικούς. Τελικά του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας δηλώνει: «Μια ακόμα αναμενόμενη πρωτοτυπία των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορία «εγκληματικής οργάνωσης» του ενός προσώπου. Από την άλλη ξαφνικά ανακαλύπτονται δήθεν απάτες και δήθεν αφαιρεθέντα ποσά χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με μόνο δεδομένο μια καταγγελία και τίποτα άλλο και βεβαίως την υπενθύμιση από τις αρχές, στα φερόμενα θύματα, της ύπαρξης ενός μεταγενέστερου υπόπτου! Κάποιος, μήνες μετά, χωρίς στοιχεία σύνδεσης των περιπτώσεων πάντα με σκοπό να ξεπεραστεί ο μαγικός αριθμός των 120 χιλιάδων ευρώ, όριο κακουργηματικοποίησης των κατηγοριών».