Ειδική ομάδα 100 αστυνομικών έχει συσταθεί από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ειδικά για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (6/5) στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «από εκεί κινείται ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι μέσα στους καταυλισμούς κάθε μέρα με επιχειρήσεις, με δικογραφίες, με προφυλακίσεις, με εξάρθρωση καινούργιων εγκληματικών οργανώσεων», σημείωσε. «Η δική μου στόχευση είναι, αυτή την υπόθεση, που ταλαιπωρεί πάρα πολύ όλους τους Έλληνες και προέρχεται από εκεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της εγκληματικότητας, να την τελειώσουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα και τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας ο υπουργός υπογράμμισε πως καθήκον των Αρχών είναι να εξιχνιάσουν και να εξαφανίσουν πλήρως αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα και κινδυνεύουν αθώοι άνθρωποι, δεδομένου ότι διαπράττουν δολοφονίες μέσα σε κατοικημένες περιοχές. «Έχουν εξιχνιαστεί όλες οι δολοφονίες της “Greek Mafia” που έχουν διαπραχθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά το φαινόμενο -που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο- εξακολουθεί να υπάρχει», είπε.
Τι είπε για το αν υπάρχει νεοτρομοκρατία
Απαντώντας, σε ερώτηση για το αν υπάρχει νεοτρομοκρατία στην Ελλάδα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως πρόκειται για νέα παιδιά που είναι μιμητές της παλιάς τρομοκρατίας και, δυστυχώς, θέλουν να συνεχίσουν την παλιά κλασική τρομοκρατική δράση, το έργο των “πατεράδων” τους και των “παππούδων” τους. «Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά δεν έχουν μακροζωία.
\Είναι βέβαιο ότι οι Αρχές κάποια στιγμή εξιχνιάζουν τις υποθέσεις και συλλαμβάνουν τους δράστες. Αλλά, είναι κρίμα, με την έννοια ότι πριν από λίγο καιρό ένα νέο παιδί σκοτώθηκε με τη βόμβα στα χέρια. Προχθές, μια νέα κοπέλα, επίσης, το ίδιο. Όλα αυτά είναι τόσο δυσάρεστα, αλλά κυρίως τόσο αδιέξοδα γι’ αυτούς που τα κάνουν», σημείωσε.
Τι είπε για την βία στα πανεπιστήμια
Μιλώντας για την βία στα πανεπιστήμια ο υπουργός τόνισε ότι: «Η βία στα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πάρα πολύ. Τα φαινόμενα δεν είναι καθημερινά, όπως ήταν πριν. Δεν υπάρχουν καταλήψεις. Όλες οι καταλήψεις έχουν αδειάσει. Όλα τα Πανεπιστήμια λειτουργούν κανονικά, με μια δυο εξαιρέσεις, όπου κάποιοι επιμένουν και εκεί θα χρειαστεί και η συμμετοχή των πανεπιστημιακών Αρχών, καθώς αυτά αποτελούν σημεία εκκίνησης βίας. Έτσι, νομίζω ότι το πρόβλημα- μαζί με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν- θα μηδενιστεί».
Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ώστε να μην εισέρχονται στους χώρους άτομα άσχετα με το Πανεπιστήμιο. Όπως είπε «…όταν κάποιος μπαίνει {στους χώρους του Πανεπιστημίου} πρέπει να μπαίνει επώνυμα, ούτως ώστε να είναι γνωστό στην αίθουσα ποιοι βρίσκονται και στη συνέχεια, εάν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις, η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Για την ασφάλεια στη χώρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε όλους τους χώρους, υπεύθυνη είναι η αστυνομία, είναι το κράτος. Από την ώρα όμως που υπάρχει το αυτοδιοίκητο, αυτό σημαίνει ότι οι πρυτανικές Αρχές πρέπει να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχουν κάμερες, να υπάρχουν μαγνητικές πύλες, να υπάρχουν κάρτες {ελεγχόμενης εισόδου}».