Κατέληξε ο 50χρονος που έπεσε σε δολοφονική ενέδρα στο Χαϊδάρι

Και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μπήκε στις έρευνες για την μαφιόζικη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, το πρωί της Τρίτης στο Χαϊδάρι, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, δύο αστυνομικοί, που βρέθηκαν “τυχαία”, όπως υποστήριξαν, στην περιοχή, “απάντησαν” στα πυρά των εκτελεστών, στην προσπάθειά τους να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με Καλάσνικοφ, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, την ώρα που είχε σταματήσει στον φωτεινό σηματοδότη της λεωφόρου Αθηνών, στη συμβολή με την οδό Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι για να κάνει στροφή επί τόπου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νωρίς το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα της επίθεσης είχε μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο της Ασφάλειας Αττικής κατά το παρελθόν, για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ το τελευταίο διάστημα φερόταν να κυκλοφορούσε πάντοτε με συνοδεία, καθώς, σύμφωνα με διαρροές της Ασφάλειας, σχετιζόταν και με τον τζόγο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο της αιματηρής επίθεσης κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα. Ο τρόπος δράσης παρέπεμπε σε μαφιόζικο χτύπημα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία και βρήκαν την κατάλληλη στιγμή μόλις σταμάτησε στο φανάρι.

Εμπλοκή αστυνομικών

Η έρευνα αποκάλυψε ότι εκτός από τους δράστες, είχαν πυροβολήσει και αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση, ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Εντοπίστηκαν από τις κάμερες από τους συναδέλφους τους και κλήθηκαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι “τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους εκτελεστές”. Ωστόσο, ο ρόλος τους ερευνάται πλέον από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η Αστυνομία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες σε όλο το μήκος της διαδρομής που έκανε ο 50χρονος άνδρας και αναζητεί μαρτυρίες για να συνθέσει το προφίλ των δραστών. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το Καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Επίθεση σε κατάστημα του θύματος το 2016

Το 2016, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, είχαν τοποθετήσει τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στην είσοδο του διώροφου κτιρίου της επιχείρησης που διατηρούσε το θύμα, επί της λεωφόρου Αθηνών 267.

Από την έκρηξη είχαν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες του καταστήματος.

Οι ιδιοκτήτες (το θύμα και ο συνέταιρός του) υποστήριξαν τότε ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές, ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν κάποιο λόγο που θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης.