Σάλο έχει προκαλέσει στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης ο άγριος ξυλοδαρμός ενός μαθητή λυκείου που έγινε χθες Δευτέρα (24/2) μέσα στην αυλή σχολείου από τρεις 17χρονους, όπως έγραψε το astinomiko.gr
O 3 δράστες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη (πλημμέλημα).
Αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκαν ελεύθεροι. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν οι γονείς τους, που διώκονται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με την αυτόφωρη διαδικασία.
Το ανήλικο θύμα νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό προέρχονται από δύο σχολεία τα οποία συστεγάζονται, κι όπως λέει ο διευθυντής του ενός σχολείου, όλα ξεκίνησαν για ένα περίεργο βλέμμα.
«Να έρθουνε σε σύγκρουση δύο μαθητές, ένας από εμένα μ’ ένα μαθητή του 2ου για μια ασήμαντη αφορμή, δηλαδή ‘γιατί με κοίταξες, όχι δε σε κοίταξα, γιατί με κοιτάς έτσι’. Όταν ήρθε το παιδί στο γραφείο είχε πολλά αίματα στο πρόσωπο κι ένα άσχημο χτύπημα στον ώμο, πολύ άσχημο χτύπημα».
Τι είπε ο πατέρας του θύματος
Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο MEGA: «Το παιδί έχει κάταγμα στον ώμο, σπάσιμο της μύτης, πολλούς μώλωπες και κάταγμα στον αυχένα. Υπέστη κακοποίηση την ώρα του διαλείμματος».
«Βγήκε στο διάλειμμα μαζί με φίλο του και κάποιος του είπε ‘είσαι…’, δεν έδωσε σημασία και ξαφνικά τον φτύνει και εκεί ξεκίνησε μία συμπλοκή μαζί με άλλους δύο ενάντια του γιου μου», πρόσθεσε ο πατέρας του 17χρονου.