Φόβοι για νέους “Πυρήνες της Φωτιάς” – Άλλη μια νύχτα εμπρησμών στην Αθήνα

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, εμπρηστές προχώρησαν σε “τυφλές” επιθέσεις στην Αθήνα.

Μετά το μπαράζ των προηγούμενων ημερών σε καταστήματα, μηχανήματα ανάληψης και δεκάδες αυτοκίνητα, άγνωστοι έβαλαν τα ξημερώματα φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Καραχρήστου στο Κολωνάκι. Τρία από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το τέταρτο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Η Αστυνομία έκανε εννέα προσαγωγές ατόμων, από τα οποία συνελήφθη το ένα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν κατηγορίες για κλοπές και ναρκωτικά.

Η κλιμάκωση των εμπρηστικών επιθέσεων ανησυχεί τους επιτελείς του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που θυμήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα που χτυπούσε με γκαζάκια, σε τρομοκρατική οργάνωση, με ισχυρές βόμβες σε κατσαρόλες και θεαματικές επιθέσεις, ακόμη και στην καρδιά της Δημοκρατίας, την Βουλή!

Οι επιθέσεις για τέταρτο 24ωρο θεωρείται από τους αρμόδιους αξιωματικούς ως μια αντιεξουσιαστική “εκδίκηση” για τις εκκενώσεις των καταλήψεων Βανκούβερ, Κούβελου, Ματρόζου, Παναιτωλίου, τις συχνές αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, αλλά και την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αυτή η κλιμάκωση των επιθέσεων προκάλεσε μία ακόμη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξελίχθηκε σύσκεψη παρουσία των επικεφαλής όλων των νευραλγικών υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων επιθέσεων και καταστροφών, αφού ο υφιστάμενος απέτυχε παταγωδώς…