Άρχισαν να σκάνε «φούσκες» από την πίεση Χρυσοχοΐδη για επικοινωνιακές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Του Θάνου Σωτήρη

Η σημερινή «επιχείρηση» της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια, ήταν μια φούσκα που έσκασε εν τη γεννέσει! Στήθηκε ολόκληρη εκστρατεία, επιστρατεύτηκαν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, και στο τέλος οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα, έφυγαν έχοντας κατασχέσει κάτι μοναχικούς μπάφους.

Και αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση, καμία διασταύρωση, κανένας έλεγχος της πληροφορίας που ανέφερε ότι «στο διαμέρισμα της οδού Οικονόμου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και οι χοντρέμποροι». Αν υπήρχε δηλαδή και πληροφορία.

Τα ΜΜΕ, ειδικά οι ιστοσελίδες, αντέδρασαν ακαριαία και σήκωσαν το θέμα με τον γνωστό, καθημερινό πλέον τίτλο, «Και νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια». Άλλωστε, αυτή μαγική λέξη, Εξάρχεια, διεγείρει τα media, ακόμη και όταν πρόκειται για μια προσαγωγή χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο αυτοματισμός λειτούργησε και σήμερα με την έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Οικονόμου και το επικοινωνιακό επιτελείο της Κατεχάκη ένιωσε ικανοποιημένο που, για μια ακόμη φορά, το σύνολο του Τύπου θα μεταδώσει ένα ακόμη επεισόδιο της νέας σειράς «σπάσαμε το άβατο των Εξαρχείων».

Όμως. Η κατάσταση έχει φτάσει στο όριο του να αρχίσουν οι γελοιοποιήσεις. Και από την πίεση της Κατεχάκη για …δελτία τύπου, αλλά και λόγω κάποιων αξιωματικών που είναι «βασιλικότεροι του βασιλέως» και σπεύδουν να επιδειχθούν στην αυλή. Η …κέντα είναι κοντά!

Όπως στην πρώτη φάση των εκκενώσεων υπό κατάληψη κτηρίων, που υπήρχαν καθημερινές επιθέσεις μπαχαλάκηδων στις διμοιρίες, και κάποιοι από τα ΜΑΤ άρπαζαν την ευκαιρία να εκτοξεύουν κρότου-λάμψης και χημικά μέσα στην Κατάληψη Βοξ. Τότε οι επιτελείς της ΓΑΔΑ τους μάζεψαν έγκαιρα πριν γίνει κανένα ανεπανόρθωτο.

Και τώρα κάποιος πρέπει να συγκρατήσει το σύστημα πριν αυτογελοιοποιηθεί.