Έκλεβαν για τρία χρόνια γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πάτρα

Εδώ και χρόνια ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τους είχε σαν δικά του παιδιά. Τους είχε «τυφλή» εμπιστοσύνη καθώς δούλευαν για χρόνια στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Όμως οι τρεις άντρες, ηλικίας 31, 49 και 60 ετών, κατηγορούνται ότι έκλεβαν για μήνες μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 40χρονος ιδιοκτήτης κάλεσε την Ασφάλεια Πατρών λέγοντας ότι έχει στα χέρια του οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης το οποίο δείχνει έναν από τους κατηγορούμενους να παίρνει μια κούτα με προϊόντα και να τα βάζει στο αυτοκίνητο του άλλου, χωρίς βέβαια να βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς έβλεπε ότι στον έλεγχο που έκανε υπήρχε έλλειμμα. Όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα τον έκλεβαν οι δικοί του άνθρωποι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλοντας να είναι σίγουρος και για να μην αδικήσει κάποιον, φωτογράφισε προϊόντα από την αποθήκη του και περίμενε να δει αν θα… «ταξίδευαν».

Έτσι και έγινε… Αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών έκαναν έρευνα σε σπίτια και αυτοκίνητα των τριών υπαλλήλων και βρήκαν εκατοντάδες προϊόντα που προέρχονταν από την επιχείρηση όπου δούλευαν. Ο ένας από τους υπαλλήλους φέρεται αρχικά να υποστήριξε ότι «τα είχε αγοράσει από ένα μαγαζί στην Αθήνα». Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, η αφαίμαξη της επιχείρησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και η αξία των προϊόντων φτάνει τις 160 χιλιάδες ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, έπαιρναν δουλειές σε επιχειρήσεις  και σπίτια της περιοχής σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα της υπόθεσης κυκλοφορώντας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είδε να έχουν τοποθετηθεί σε κατάστημα της πόλης κάμερες που είχαν κλαπεί από την επιχείρηση του. Επίσης, ένα από τα μέλη διαπιστώθηκε ότι πουλούσε τα κλεμμένα προϊόντα μέσω αγγελιών. Οι πρώην υπάλληλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.