Έκρηξη στην Συγγρού: Ερευνούν για διαρροή φυσικού αερίου

Σε διαρροή και έκρηξη φυσικού αερίου εστιάζονται οι έρευνες των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, για την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το πρωί ολόκληρο τετράγωνο στην αρχή της Συγγρού, προκαλώντας υλικές καταστροφές σε τρία κτήρια και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα.

Ο βαρύς χιονιάς και η αργία που κηρύχθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ήταν σωτήριες για την ζωή ανθρώπων, λένε τα στελέχη της Πυροσβεστικής που χειρίστηκαν την πυρκαγιά που ακολούθησε της έκρηξης, αφού δεν κυκλοφορούσαν πεζοί στην λεωφόρο. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα ταξί που περνούσε εκείνη την στιγμή μετακινήθηκε ολόκληρο από το ωστικό κύμα της έκρηξης με αποτέλεσμα ο οδηγός του και η πελάτισσά του να υποστούν σόκ.

Ο 78χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, διέμενε σε διαμέρισμα του ημιώροφου του κτηρίου, ενώ το υπόλοιπο ήταν κενό αφού γίνονταν εργασίες δημιουργίας διαμερισμάτων προς ενοικίαση.

Οι έρευνές των αξιωματικών του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής προσανατολίζονται στο ισόγειο του κτηρίου όπου λειτουργούσε κατάστημα το οποίο επίσης έχει καταστραφεί.