Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής των εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2019, ήταν το αντικείμενο της έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Η έκτακτη σύγκληση πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής των προδιαγραφών της απαγόρευσης, καθώς κρίνεται αναγκαία, η παρουσία χαρτών που θα απεικονίζουν τη περιοχή στην οποία ζητείται η εφαρμογή της απαγόρευσης.

Κάθε μέλος του ΣΟΠΠ αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις περιοχές απαγόρευσης, όσο και στην ανάγκη έγκαιρης κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν, προσκομίζοντας και προτάσεις για τον ορισμό περιοχών εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας σε «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

Καθορίστηκε δεκαπενθήμερη προθεσμία υποβολής χαρτογραφικού υποβάθρου από πλευράς φορέων (Δήμοι, Δασαρχείο κλπ) συνοδευτικού της απόφασης απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Τέλος, τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα επαγρύπνησης καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος.